[]

Cloud platformlarına server kurma

Merhabalar;

böyle bir iş kolu varmış, buna geçmek istiyorum ama asıl uzmanlığım inşaat mühendisliği/mimarlık üzerine.

bunu yapan bir arkadaşımızın-arkadaşı iyi niyetli bir şekilde bize yardım etmeye çalışıyor.

ilerleyiş adımları şu şekildeymiş sanırım

2000$ karşılığında bi' eğitimi varmış, eğitimi zormuş 1 yıl boyunca eğitime-sınava çalışmak gerekiyormuş
ardından bi' sertifika alınıyormuş ve bu sertifika ile iş arayışlarına başlanıyormuş.


Bu konu hakkında başka bilgisi olan kişiler var mı aramızda, bizimle fikir ve düşüncelerini paylaşabilecek.

 
www.aws.training burada ve cloud.google.com burada ücretsiz eğitimler var

youtubeda nette de bir sürü makale var, o arkadaş 2000dolarlık eğitimi size itelemeye çalışıyor olabilir mi?

aws ve gcp sertifikaları almak faydalı ancak sorular nette var, sertifikalar iyi olsa da çok güvenilir değil examtopics.com
  • azeroth  (13.07.23 11:31:38 ~ 11:32:08) 
tam olarak soz konusu alanda yapilan sey server kurma degil aslinda. cloud platformlari server kurulumunun yaninda bircok servis de iceriyor ki bu ekstra servislerle beraber cloud diye adlandiriliyor. bu alanda calisan kisilere bakildiginda, bunlar cogunlukla SRE, Cloud administrator, cloud solution architect, ya da devops oluyorlar. Bu kisilerde temel olarak calistigklari sistemlerin cogunlukla linux sunucularini yonetiyorlar, cesitli mimari yaklasimlari uyguluyorlar, guvenlik gibi islerden sorumlular, ve development pipeline yapilarini kuruyorlar. o nedenle bu pozisyonlarda calisacak kisilerden sektorun beklentisi cloud sertifikasina ek olarak linux, network, security, yazilim sistemleri mimarisi biraz da bash scripting bilmesi oluyor.

yani olay kisaca "sertifika sinavina calis, sertifika al ve is bulup iyi kazan" gibi dogrusal ilerlemiyor. yan alanlarda da kendini gelistirip tecrube de kazanmak onemli. tek basina sertifika almak is garantisi sunmayabilir, ekstra kisisel calisma, tum ekosistemde bilgi ve birikim sahibi olmak avantaj saglar.

tabi bu alana girmek isteyenler icin ilk olarak sertifikayi hedef koyup calismak en onemli adim diyebilirim.

2000 dolar eger egitimin icerigi gercekten cok iyiyse verilebilir. ama internette bircok ucretsiz egitim var, ayrica udemy gibi platformlarda turkce ve ingilizce bircok uygun fiyatli egitim de var. bu durumda bir egitime 2000 dolar vermek icin bu egitimin emsallerine gore ekstra biresyler veriyor olmasi lazim.
  • emrahday  (13.07.23 15:48:07 ~ 15:50:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.