[]

Ekşi formatını nasıl öğrenebilirim?

Herkese merhaba,


Ben 1 hafta önce ekşisözlüğe kaydoldum, henüz çaylağım. İleride yazar olmayı planlıyorum ama ekşi formatını (yani yazarken nasıl bir üslüp kullanmalıyım?) tam bilmiyorum. Bu konuda hakkında bana bilgi edinebileceğim bir site/kaynak paylaşabilir misiniz?

 
su basliga girip kurallari genel hatlariyla ogrenebilirsiniz

(bkz: sozluk kurallari)

bkz vermeyi, link koymayi filan ogrenmek icin entry yazar gibi yapip kenara kaydedin. sonra yukaridan kenar butonuna basinca altta entrynizin onizlemesini goreceksiniz.
  • supergirl  (12.07.23 21:00:43) 
Sözlüğe kaydolunca ben bölümünde yönergeler oluyordu önceden artık yok mu?

Zaten sözlüğe özel kural falan kaldı mı ki ya? Genel olarak sosyal medya kuralları geçerli artık sadece. Hukuki sorun çıkaracak entry girmezseniz sorun çıkmaz.

Eskiden tanım ya da tanım devamı şeklinde entry girip başlıktaki bir entrye fiziksel referansta bulunma yasağı gibi kurallar vardı. Sonra yazar alımı hızlanınca kimse bunları takmamaya başladı ve hepten kaldırdılar.
  • akhenaten  (12.07.23 21:03:09) 
tanım yapmaya ve bilgi vermeye özen gösterin. sözlükte yazılan tanımlamalara bakarak yazmaya çalışın.

entrylerde fiziksel referans vermeyin. sadece bkz'lı entry girmeyin. ergen gibi küfürlü entryler girmeyin.

eskiden tanımlamalara çok dikkat edilirdi ama eskisi gibi dikkat edilmiyor. siz yine de tanımlı entryler girmeye özen gösterin.

eksisozluk1923.com
  • false pretension  (12.07.23 21:59:49 ~ 22:00:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.