[]

100 bin için yatırım tavsiyesi

bir mahkeme davasını kazandım 100 k gibi bir para geldi

altın dışında nereye yatırım yapmamı tavsiye ederseniz?

kısa süre içinde kullanmayı düşünmüyorum. teşekkürler

 
Kchol


  • asap raki  (12.07.23 13:56:52) 
borsa'da 5 tane 20.000 tl'lik hisse al.
bist100 arasından falan işte.
bırak kalsın sene sonuna 150 olur
  • alt4y  (12.07.23 14:01:59) 
koç holding' bana girdi. yani böyle tonlayınca iyi olmadı tabi ama...

Seçimden önce kchol' thy şişe ereğli aldım ve bunlardan zarar eden şişe ve koç oldu. şu sıra hepsi toparladı ama bence koç iyi bir tercih değil.

Yine bence thy satılacak gibi görünüyor. çünkü öyle bir dikey izliyorki fiyatları. Bunda hükümetin politikası da etkili olabilir bilmiyorum ama; seneler önce bim'de olan oluyor gibi. dikti tepeye gidiyor. bu fiyat değişikliklerine kar al'dan sonra bi' düzenleme gelir ya: mesela ben kar al dedim çıktım, düzeltme asla gelmedi. gelmiyor-da...

o yüzden bence şu sıra dolar-tl gibi thy'de artacak ve sonra devrecekler. dolar-tl 'de de öyle olacağını düşünüyordum mehmet şimşek atanınca. dolar-tl'de yabancı yatırımcı için artacak diye düşünüyorum. sistem şu şekilde aşağı yukarı:

yabancı yatırımcı gelsin diye doları arttır
yabancı yatırımcı x dolarını bozdurup türkiyede yatırım yapsın, ülkeye dolar girsin.
sonra yabancı yatırımcı parasını kendi ülkesine götürmek isteyip tekrar tl'sini dolar yapmak istediğinde x+y kadar dolar alabilsin(yani o dolarını bozdurduktan sonra doların yataya yakın bir performansta seyretmesi lazım)
sanırım şimşek'in ilk hedefi bu; ama işte biraz iç çekişme yaşıyorlar galiba.

ben 6-7 ay sonra bunun netleşeceğini düşünüyorum.
  • şair eşref  (12.07.23 14:03:47 ~ 14:04:18) 
dolara cevirip apple, warner bros ve us oil fund al.


  • alperz  (12.07.23 14:49:08) 
Borsa ve ticaretten başkasını yatırım olarak görmeyen biri olarak borsa diyorum sizin için.


  • deer hunter  (12.07.23 15:09:33) 
havacılık,
perakende,
enerji,
banka,
dolar,

bu 5liyi sepet yap 1 sene sonra gel bana teşekkür et.
  • bu yolun yolcusu  (12.07.23 17:38:35) 
Altın dışında demişsin ama altından iyi öneri de olmaz diye düşünüyorum. Örneklendireyim: Borsada geçen ekimden bu yana iki kat yapan ve yüzde 70 getiren hisselerim var, ama diğer iki hisse onlara göre yaya kaldığı için portföyün toplam getirisi altının çok altında. altın ise 900 liradan 1650 liraya geldi. Kısa süre içinde de kullanmayı düşünmüyorsan bence en mantıklısı gene altın.


  • dogumdansancili  (12.07.23 20:51:41) 
@dogumdansancili

teşekkürler. makas canımı sıkıyor. kardan alıyorlar resmen hocam
  • useless  (12.07.23 22:10:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.