[]

Gediz elektrik ekibinin sürekli elektriği kesmesi

Selam,

Son 2 ay içerisinde 7-8 defa, sabahın erken saatlerinde (1-4 arası) apartmanımızın önündeki trafoya gelen Gediz Elektrik ekipleri elektriği çok kısa süreler ile kesip tekrar açıyorlar (2-3 sn ile 2-3 dk arası). Apartmanda alarmlar ötüyor, jeneratör devreye giriyor çıkıyor her seferinde vs. Bir akşam 22:00 civarında yaptılar ve gitmeden yakaladım, neden yaptıklarını sordum, farklı bir mahalleye elektrik verebilmek için burayı kapatıp açtıklarını söylediler, rahatsızlık vermemek için gece yapıyorlarmış ama örneğin asansörün oldukça pahalı bir kartı yandı. Bunu anlattım "başka türlü olmuyor, hasar talebi yapın" dedi ekip gayet umursamaz şekilde.

Saçma değil mi sizce bu durum? Bunu engelleme şansımız nedir sizce?

 
dağıtım şebekesinde arıza varsa, çalışma yapılacaksa veya yeni bir hat bağlantısı yapılacaksa o hattın enerjisinin kesilmesi gerekir.
Güvenlik ve daha büyük sorunların önüne geçmek için yapılması gereken budur.
Genelde bu tip kesintiler gece veya sabaha karşı planlanır.

İnşaat, yapılaşma işlerinin yogun olduğu bölgelerde bu daha sık olur, Örneğin yeni yapılan bir sitenin Og bağlantısını yapmak için mecbur bir önceki noktadan enerjiyi kesmeleri gerekir.

Hasar talebi standart bir prosedür, böyle bir sorununuz varsa yapabilirsiniz.

Önlem olarak hassas elektronik cihazlar için online ups kullanmak gerekir.
  • sealth  (12.07.23 14:14:29 ~ 14:19:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.