[]

Sakız adası tek başına gitmeye değer mi?

Hazır vizem varken günübirlik Sakız adasına gitmek istiyorum. Tek başına gitmeye değer mi? Yurt dışı izlenimi veriyor mu ya da çok Türk olduğu için Çeşme'den ayrılmış gibi olmuyor mu? Bir de feribotun yolcuları bıraktığı limana yakın, eşyalarımı kumsalda bırakıp tek başıma yüzebileceğim güvenli bir plaj var mı?




 
Bence değer ve evet yurt dışı izlenimi veriyor tabii ki. Biraz yürüyerek yüzebileceğin plajlara gidebilirsin. Günlük küçük bir scooter kiralayıp gezmek de iyi bir alternatif, tavsiye ederim.


  • mrmlq  (12.07.23 11:07:13) 
Feribot iskelesi dalgakıranla kapalı bir körfezcikte olduğu için orada denize girilmez ama yürüyerek gidebileceğiniz en yakın plaj şurası: goo.gl

Özellikle adanın batı tarafında daha güzel plajlar var ama gitmek için illaki taşıt gerekiyor.

Merkezden ve sahilden uzaklaşıp adanın içlerine girince daha bir yurt dışı ve keyifli oluyor. Merkez bir Çeşme'den, bir Marmaris'ten çok farklı değil bence ama deniz mahsulü seviyorsanız yemekler sizi çok mutlu eder. Scooter ya da araç kiralarsanız (scooterla ne kadar kolay olur emin değilim) sakız müzesine, Pirgi ve Mesta köylerine gidin mutlaka (Mesta merkeze arabayla 45 dakika mesafede, Pirgi yol üstünde, sakız müzesi de yol üstü ama ana yoldan biraz içeride).
  • kobuzchu kiz  (12.07.23 11:24:57 ~ 11:25:23) 
Direk liman gerçekten çeşme merkez'den çok farklı değil. Tavsiye etmem. Ama birazcık uzaklaştığın anda farkı hissediyorsun, o köylere gidersen hepsinin kendine has bir havası var. Orada herhangi bir kafede oturup bişeyler içip etrafa baktığında nerede olduğunu şaşırıyorsun. Güzel plajlar güneyde ve batıda. kuzey'i gezmedim ama doğu tarafındaki plajlar çok güzel değildi, normaldi. Bizim genelde batı tarafında gezdiğimiz plajlar hep bomboştu Ağustos başında istersen külçe altın koy alan olmaz çünkü kimse yok. Araç imkanı varsa kesinlikle tavsiye ederim ama yoksa çok tavsiye etmem sanırım. Bildiğim kadarıyla toplu taşıma adına pek bir hizmet yok.


  • mirafiori  (12.07.23 21:22:49) 
kobuzchu kiz +1
bence değer mis gibi kokuyor ada, hatta bir kaç hafta önce arkadaşım oradaydı o da bayılmıştı ama yazıldığı üzere bence de daha adanın iç kısımlarına gidip keşfederseniz daha çok keyif alırsınız. Esnaf zaten Türkçe laf atıyor hem bilindik hem de yeni bir yer gibi hissedebileceğiniz bir lokasyon bence.

  • crackcodemood  (12.07.23 22:04:34 ~ 22:04:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.