[]

Neden CLA 200, A 200'den daha pahalı?

fiyat.mercedes-benz.com.tr


üstteki bağlantıya gidip "farklılıkları göster" seçeneğini seçince A 200'ün hiçbir eksisi olmadığını aksine donanım olarak üstün olduğunu gördüm. buna rağmen A 200 daha ucuza satılıyor. 167 bin tl fark nereden geliyor?

 
cla c segmentinde değil mi? a ise değil diye biliyorum. ayrıca cla amg+, diğeri amg

arabalardan anlamam ama asıl fark segment farkı gibi geldi
  • kisa  (12.07.23 08:10:48) 
mercedes'in harfleriyle araç segmentlerinin hiç alakası yok.

mercedes a'lar c segmenti, c'ler d segmenti mesela. s segmenti spor araçlar için kullanılırken mercedes s ise f segmenti.
  • alperz  (12.07.23 08:37:10 ~ 08:37:29) 
ikisi de premium c ama cla tasarım ve malzeme kalitesi olarak daha premium. bir önceki kasaya bakarsan zaten a'nın sedanı yoktu, cla'ya sedan a deniyordu ama öyle değildi.

audi a3 sedanı ilk çıkardığında mesela, bu reklamda bizim arabamız altın orana yakın tasarlanmaya çalışıldı, sizin cla gibi ucube değil diyordu. koca kafa bi köpek var, espriyi açıklamış gibi olmayayım ama; dobermanla chihuahua karışımı bi araba yapmışsınız o ne öyle hacı diye dalga geçiyor. ağırlık dağılımından dolayı köpek virajı alamıyor falan.

www.youtube.com

şimdiyse cla jilet gibi araba oldu, a3'ü geride bıraktı bence, şu an aynı reklamı tersten yapıp intikam bile almıştır belki, yabancı kaynaklara bakmak lazım.

son olarak audi'nin o reklamda dalga geçtiği cla yerine şu an a sedan geçti. gerçekten araç dışarıdan tam bir doberhuahua. normalde hatchback olarak çıkarılıp 4*5 yıl üretildikten sonra dur sedanını da yapalım denilen araçlar arka tasarımda ucube oluyor. ben sonradan eklendim diye bas bas bağırıyor. bunun en güzel örneklerinden biri opel astra K kasadaki sedan. lakabı sırtlan.

3 büyüklerden bmw'yi de ekleyip konuyu kapatalım, 1 serisi sedan da tasarım olarak tövbe bismillah bişey mesela.

son olarak bu yazdıklarıma a hatchback dahil değil. o kendi içinde güzel araba a3 ve 1 hatchback'le kapışır. (bmw 1 serisi ticari araç gibi oldu en az sevilen 1 olarak tarihe geçti, önümüzdeki yıl başında yeni kasaya geçecek.)
  • onemoremile  (12.07.23 08:47:12) 
yeni cla'lar eski cla'lardan çok daha iyi,

cla bekar erkek arabası, arka kısım çok alçalıyor, ön koltlar direkt vucudu sarıyır, spor hissi veriyor. a sedan aile arabası tarzında.

param buna yetiyor mercedesi.
  • liberal  (12.07.23 09:19:54) 
cla'nın c serisi ile alakası yok.

cla, a serisi ile c serisi arasında konumlanan ama a serisine daha yakın olan spor versiyon araç. bu sebeple daha pahalı.
  • bir ileti paylastim  (12.07.23 10:37:04) 
herkes cla'nın segment/kalite olarak bi tık üstte olduğu için pahalı olduğundan bahsetmiş ama soruda belirttiğim donanım konusunu anlamadım. madem cla daha premium neden ısıtmalı ön koltukları bile yok ve güvenlik donanımı konusunda bile geride? özelliklere bakınca a 200 daha kaliteli gibi geliyor.

not: almaya niyetim yok meraktan soruyorum
  • kernelpanic  (14.07.23 00:44:24) 
bir malin fiyatini alicisi belirler.
herseyi birebir ayniysa, birisi oburunden daha fazla satiliyordur, az satilan ellerinden kalmasin diye fiyat kirmislardir..

  • cooperr  (14.07.23 00:55:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.