[]

Digital tartılardaki veriler doğru mu

Sadece yaş boy cinsiyet girdim dışardan çıktım tartının üstüne bi sürü şey geldi telefona bildirim olarak her şeyi ayaktan mı ölçüyor nasıl oluyor doğru nu ölçüyor acaba? Çalışma prensibi nasıl?




 
ben doğru olduğunu düşünmüyorum. ancak şöyle bir kriteri olabilir, eğer yanlış ölçüyorsa bile, belirli bir kritere göre yanlış ölçüyor. dolayısıyla her ne kadar yağ oranını yüzde 20 görüyorsan ama aslında 25 ise bile. sen o tartıda 15 gördüğünde aslında 20 bile olsan bir düşüş olmuş diyebilirsin.

allah belamı versin ama türkçe örnek bulamadım, yani accurate değil ama precise kendi içinde.
  • floydian  (12.07.23 00:02:25) 
Dandik markalar boyunla kilonu esas alıp yağı da olsa olsa budur mantığıyla çalışıyor.

Ancak uygulama falan deyince sanırım Xiaomi vücut yağ ölçerli tartı kullandığını düşünüyorum. onun 4 noktası var ya, iki noktadan vücuduna hafif bir akım yollayıp onun ne kadarının geri döndüğüne bakıp yağ oranını hesaplıyor.

Ancak sonucun doğru olabilmesi için, iki saat bir şey yememiş, içmemiş, terlememiş, duş almamış, efor sarfedici bir şey yapmamış olman gerekiyor. Bir de birkaç gün ve aynı saatte ölçülüp ortalamasının alınması uygun oluyor.

EK: en az yarım gün alkol almamış
  • Mirket  (12.07.23 00:12:44 ~ 00:16:42) 
Cok yanlis.

Ben bir tanesinde tartildim, guya her seyimi olctu, "beden yasi 30" dedi, yarim saat sonra tekrar ciktim "beden yasi 50" dedi. Boyle sey mi olur.
  • ahm1  (12.07.23 00:36:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.