[]

Üzerime yapışan 3 kiloyu nasıl veririm?

Yıllardır 49-51 aralığında gidip gelen bir kilom vardı; bu kış ne olduysa kilom 54'e çıktı ve sabitlendi. Boyle söyleyince çok bir kilo gibi gorunmeyebilir fakat boyum 160. Geçen yaz aldığım elbiseleri giyince bariz bir şekilde kilo aldığımi anlıyorum; kollarım, bacaklarım kalınlasmis.

Beslenme düzeni kötü olan biri değilim; zaten hep yedigime, içtigime dikkat ederim. Haftada iki üç gün spor hep yapıyorum; gün içinde minimum 8000 adım atarım. Bu kış farklı her zamankinden olarak biraz daha fazla alkol tüketimi ve tatli yeme durumum oldu; bir de su az iciyordum. iki aydır bunları da düzenledim ama ben bu üç kiloyu veremiyorum. Yapıştı, gitmiyor sanki. Artık sinirim bozulmaya başladı. 3 kilo vermek bu kadar zor olmamalı.

Neyi yanlış yapıyor olabilirim? Şunu gözden kacirma dediğiniz bir nokta var mı?

Teşekkür ederim şimdiden herkese.

 
ben de ayni durumdaydim alkolle birlikte odem midir yasliliktan kalinlasma midir nedir 3-4 kilo aldim ve normalde verdigim hizla veremedim. sabahlari "zayiflama kahvesi" denen seylerden bir ay duzensiz tukettim 3 kilo falan verdim sanirim. rahatlama ve incelme mevzusuydu sorunum onlara iyi geldi ve tatli krizlerime karsi daha umursamaz hissetmeye basladim. kahve dedigim dumduz granul kahve de icinde ekinezya, kiraz sapi falan var


  • mess  (11.07.23 23:34:59) 
Tavsiye verecek durumda degilim ama son 6 aydir uyguladigimi paylasayim.

Ben aksam yemegini 5:30-6:00 gibi yiyorum. 6'dan sonra bir sey yemiyorum. Kahvaltiyi sekersiz, sutsuz filtre kahve ile gecistiriyorum. Ilk ogunumu oglen saat 12'de yiyorum. Yani gunun 6 saati yemek yiyorum 18 saat yemiyorum. Bunu yasam bicimi haline getirdim. Kendimi cok iyi hissediyorum. Hemen hemen her aksam bbq yapiyorum. Protein tuketiyorum. Alkolu seviyorum ama cok az tuketiyorum cunku b12 degerimi dusuruyor ve yorgun hissettiriyor. Aksamlari erken uyuyorum. 40 yas uzerindeyim, 4 packim gelip, gidiyor, istersem 1 ayda 6 pack yapabilecegimi dusunuyorum.
  • thetruenorthstrongandfree  (12.07.23 00:59:02) 
Ketojenik diyet.


  • elitoangelito  (12.07.23 16:32:03) 
son zamanlarda kan testi yaptırmadıysan bir test yaptır önce, aile hekimine bile gidip kan verebilirsin. eger değerlerde bir sorun yoksa intermittent fasting deneyebilirsin.


  • duyulmasi gerektigi kadar  (12.07.23 16:44:25) 
Noom diye bir uygulama var. test yapiyor soruyor, kac kilo olmak istedigini, ne zaman olmak istedigini soyluyorsun filan. sonunda kac kalori alman gerektigini soyluyor.

parali bir uygulama ama deneme surumu veriyor 2 hafta filan. zaten onda da makaleler yararli bilgiler filan veriyor. ben denedim 2 hafta, basarili buldum. ama tabii ki iptal ettim (epey bir paraydi ayligi)

ayrica ucretsiz surumunde de kalori takibi vb yapilabiliyormus, onu da sonra ogrendim. bir deneyin derim.
  • supergirl  (12.07.23 20:55:31 ~ 20:55:40) 
Omad yapabilirsiniz. Mideniz küçülüyor. Daha enerjik oluyorsunuz. Ben sadece antrenman yaptığım günler iki öğün yiyorum. 12.30 ve 17.00 şeklinde. Antrenman yoksa sadece 16.00.


  • ruhen hastayim ben  (12.07.23 21:08:06) 
aslında tam tersi. üç kilo vermek bu kadar zor. ben mesela kendimi sıksam bir ayda 12-15 kilo veririm. çünkü bende depo ağzına kadar dolu. sen vücut ağırlığının çok küçük bir bölümünden bahsediyorsun ki gün içinde bile bir kilo oynayabiliyor zaten. bunu vermek kolay iş değil.

o kilodayken nasıl yaşıyordun, ne yiyordun? mümkünse o düzene aynen dön. işin matematiği çok karmaşık değil aslında, sorun olan kısım uygulaması. tamamen eskisi gibiyim diyorsan 2-3 ay daha ver kendine veya 8 bin değil de 10 bin adım at mesela. vücut kendini otomatik olarak aynı yola sokar.

en azından üç kilocuğu iki ayda verememek tuhaf değil, o motivasyonunu düşürmesin. spor yapıp dengeli beslendiğin sürece (hormonal bozukluk, sağlık sorunu vs. yoksa) önünde sonunda ideal aralığa inersin. bu farklar küçük olduğu için aylarca görünmeyebilir, sadece tartıda görünebilir tabii.

ayrıca müsaadenle bir şüşko olarak "oooohhhh" diyorum. nasılmış sağlıklı ve dombili olmamak, ha? üç kilo için uğraşırsınız öyle. ben yarım saat yürüyünce veriyorum üç kiloyu. biraz da şüşko olmayanlar üzülsün...
  • mark greg sputnik  (12.07.23 21:14:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.