[]

coğrafya kader midir keder midir

coğrafya kader midir keder midir

Bence coğrafya hem kaderdir hem kederdir.


 
Coğrafya önemsiz bir şeydir. Bir Güney Kore'ye bak, bir Kuzey Kore'ye bak. Yaşadığı yeri güzelleştirmek isteyen insan için coğrafyanın bir önemi yoktur. Yunanistan'dan bir sürü filozof çıkıyor. İzmir'e kaç km uzaklıkta? Afganistan'dan da doktor çıkıyor. Coğrafya kaderdir demek bahanedir.


  • dissendium  (11.07.23 21:44:16 ~ 21:44:30) 
Bugün şunu dinledim yemek yaparken:

youtu.be

Coğrafya çok da kaderdir denemez. Biraz algı biraz hayal…
  • ruhen hastayim ben  (11.07.23 22:17:04) 
kaderdir, kısmettir ama her şey değildir. her şeyi coğrafyaya bağlamak en azından bir yüzyıl önce falan bitmiş olmalıydı.


  • kixo  (11.07.23 22:22:48) 
basitçe aynı mahalledeki iki kişi arasında bile uçurum fark olabiliyor, bu açıdan bakarsan kader değil. fakat aynı işi yapıp farklı ülkelerde yaşayan iki kişi arasında da yaşam olarak dağlar kadar fark olabiliyor.

coğrafya beşeri unsurları da kapsadığından kültür vs. her şeyi içine kattığın zaman bir yerde kaderdir, kısmettir diyebilirsin. kixo +1

sonuç olarak coğrafya kaderdir demek de, değildir demek de yanlış, geçelim bu lafları.
  • gule gule  (11.07.23 22:31:35 ~ 22:37:27) 
cografyadan anladiginiz sey daglarin denize paralelligi mi?! izmir yunanistan falan denmis. zaten mevzu o. kulturuyle, insaniyla, imkanlariyla. cografya butun o yazili yazisiz kurallardan olusan toplum kastedilir. cografya kaderdir. bazen kaderimizi kendimiz tayin ederiz bazen de kurbani oluruz


  • mess  (11.07.23 23:16:23) 
Dün çok zor bir gündü gönderdiğin video çok iyi geldi çok teşekkürler


  • sonayaklastik  (12.07.23 00:02:55) 
Dogdugumuz yer ve cevrenin hayatimiza etkisi vardir ve onemlidir. Bu bizi sekillendirir ancak gelecegimizin mimari biziz.


  • thetruenorthstrongandfree  (12.07.23 01:13:41) 
verdiğin oy kaderindir.
Bundan 10 sene önce alışveriş için ucuz diye Bulgaristan'a giderdik, şimdi onlar buraya geliyor.

  • durbidakka  (12.07.23 09:24:56) 
Cografya kaderdir, cografyasina gore de kederdir.


  • balpolen  (12.07.23 10:32:30) 
coğrafya kader falan değildir, bu tamamen bilinçaltına hitap eden ve son yıllarda ortaya çıkmış bir cümle.

sen sana verilen hakların kıymetini bilmez, vatandaş olarak yapman gerekenleri yapmaz, tembel tembel oturup yardımla geçinmeyi tercih edersen, coğrafyanın üzerinde hiçbir etkisi yoktur zaten.
yani bu kendi gücünü yok saymak demektir.

etkisinin olması ayrı, kader olması ayrı.
kaldı ki, insan bireysel olarak da kaderini değiştirebileceği gibi, ülkeler de kaderini değiştirebilir zaten.
  • blatta hiberna  (12.07.23 12:06:41) 
coğrafya kesinlikle kaderdir.

sınırın ab tarafında doğmak ile türkiye tarafında doğmak arasında büyük bir fark vardır.

bu farklar çözülemez.

ortadoğu ve küçük asya bölgesi her zaman savaş alanı, huzursuzluk alanıydı.

bu da değişmeyecek.

bizans - sasani savaştı, osmanlı - safevi savaştı, şimdi kavimler göçü yaşanıyor.

bunun dışında allahın unuttuğu bir ingiliz kasabasında veya hatta romen kasabasında doğmuş 30 yaşında adamın hayatta uğraştığı dertler, bizimkinden aşırı farklıdır.
  • rain when i die  (12.07.23 12:14:57) 
ABD'de profesyonel bir basketbol takımına en alt seviyeden girip yeterli eğitimi alıp o işe yatkınlığın liyakatın varsa o takımda en üst seviyeye gelebiliyorsun, temizlikçi olarak takıma girip koç olan insanlar var. Türkiye'de eğer anan-baban "ağır" insanlar değilse 13-14 yaş takımlarında maça bile çıkamıyor çocuklar kaybolup gidiyor. Coğrafya kader mi değil mi acaba?


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (12.07.23 12:27:22) 
Bence coğrafya hem kaderdir hem kederdir.


  • sonayaklastik  (15.07.23 01:59:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.