[]

Parası olmayanın psikolojisi bozuk mu kalsın ?

Arkadaşlar ortalama 4 senedir psikiyatrik tedavi görüyorum. Tanım major depresyon, kaygı bozukluğu ve hafif okb. Kullanmadığım ilaç kalmadı. Terapi de aldım. Çok da doktor değiştirdim ama olmuyor tam olarak asla kurtulamıyorum. Evet düzelme var ama ben eski ben değilim. Neşeli mutlu umutlu değilim. Psikiyatristim psikoterapi de yapıyor. Şuan haftada 3 günden en az 6 ay terapi görmem gerektiğini söylüyor. Seans ücreti 1400 oldu son zamla her hafta da zam yapıyor. 4200 tl haftalık terapiye verecek param yok. Dışarıda da araştırdım genelde bu şekilde fiyatlar. Bu paralara sahip olmayanlar depresyona mahkum mu ? Terapi görmeden atlatan var mı varsa ne önerirsiniz ?




 
Fiyatı daha uygun olan psikologlar da var
Haftada 3 gün bana çok gibi geldi. Fazla yoğun sanki (doktor değilim)
Başka biriyle en azından terapi için görüşsen?
  • kisa  (11.07.23 19:18:48) 
Ücretsiz hizmet veren psikologlar var. Hiç denemedim ama belediye ve vakıflar bunu karşılıyor. Pahalı psikolog iyidir diye bir şey de yok. Bir şans verebilirsiniz. Geçmiş olsun.


  • ruhen hastayim ben  (11.07.23 19:19:04) 
Ben psikologtan ziyade terapi de yapan psikiyatrist olsun istiyorum. Çünkü onlara daha çok güveniyorum psikologlar kızacak ama malesef iyisini bulmak çok zor.


  • Esinsin  (11.07.23 19:27:46) 
@ruhen hastayim ben ücretsiz hizmet veren psikolog yok gerçekten o belediye vakıf vs yalan. Arkadaş için aramıştık yer yok diyip kapatıyorlar. Olsa da bin bir şartı vardır eminim. Genelde ücretsiz olanlar zaten deneyimsiz olup deneyim kazanmak için çalışanlar oluyor. Benim öyle kaybedecek zamanım yok.durumum komplike. deneyimsiz birinin çözebileceği bi durumda değilim.


  • Esinsin  (11.07.23 19:30:13) 
Önce fiziksel olarak kendini toparlamaya çalışmanız lazım. Kullanıyorsanız alkol, sigaradan uzaklaşın, fazla kilonuz varsa verin ve sağlıklı beslenin. Sonrasında fiziksel aktiviteye başlarsınız; önce yürüyüşü sonra basit yoga hareketleri, seviyorsanız koşu. Uyku düzenini oturtmak gelir sonrasında ve zihni besleyecek aktiviteler (kitap okumak, ilgi duyduğunuz alanlarda kendinizi geliştirme -yemek yapma gibi-).

En yararlısini en sona bıraktım: meditasyon yapın düzenli olarak. Zamanla duygu durumunuz üzerindeki kontrolünüzün arttığını farkedeceksiniz.


Bahsettiğiniz rahatsızlıkları uzun süre ben de yaşadım, çareyi bu dediklerimde buldum.
  • sekizdokuzon  (11.07.23 20:08:56) 
istanbuldaysan erenköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesine gittin mi hiç? psikoterapi merkezinde haftalık iki gün grup terapisi ve bir kez de bireysel terapi oluyor yaklaşık 1 sene boyunca. mutlaka poliklinikten doktor randevusu alarak yönlendirme istemelisin.


  • anna sun  (11.07.23 22:47:54) 
4200 tl haftalık terapiye para verirsen psikolojin daha çok bozulur bence.


  • koela  (12.07.23 10:25:50) 
hayatı yeniden keşfedin ve iyi hissetmek kitaplarına bakmalısın kesinlikle.

sorunun temelinde nüfusa oranla çok az doktor olması var. avrupa ortalamasına göre 1000 kişi başına düşen psikiyatrist sayısı çok düşük. sayının artması gerekiyor. hatta almanya'daki bir doktorun tweet'inde görmüştüm. almanya'daki psikiyatristler euro bazında bile türkiye'dekilerden daha fazla kazanmıyormuş. çok büyük bir açık ve dengesizlik var.
  • blackkmamba  (12.07.23 12:28:38 ~ 13:58:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.