[]

Deprem oncesi insaatina baslanan - sonra bitirilen bir acaib daire sorusu

Merhaba,

Ocak ayinda 2004 yapimi diye tasindigim dairenin insaasina bugun 1997 yapimi oldugunu ogrendim. Emlakciya sordugumda "1997'de insaata baslandi, 2004'te bitti" diyor. Binada oturan baska bir ev sahibi ise binanin kacak yapildigini ve 2004'te ruhsat alindigini soyledi.

Boyle bir durumda iken, yasal olarak ne yapabilirim? Bu fiyattan, yakin ya da muadil bir semtte ev tutamam ancak bu evde de oturmak istemiyorum.

Tesekkur ederim.

 
Yapamayacağın şey haricinde yapabileceğin birşey yok.
İllegal bir durum yok ortada. Ruhsatı olan bir binaya ne yapabilirsin?

  • etna  (11.07.23 19:02:44) 
@etna, ruhsatı olup olmaması değil de, yapım yılı hakkında yalan söylüyor olmaları sorun. binada oturan ev sahiplerinin beyanına göre bina deprem öncesi, emlakçı ve ev sahibi ise 2004 diyorlar. böyle bir durum var.

3-5 daha fazla verip başka bir yere taşınabilirim, bu benim için bir sorun değil. bu sırada, buraya taşınırken ettiğim masraflara çökülmemesi için ne yapmalıyım diye sormak istiyorum aslında.
  • ahmet oturum cerezi  (11.07.23 19:09:52 ~ 19:10:14) 
Adam kandirma olmus, dava acin bence


  • rumpleteazer  (12.07.23 06:36:27) 
Tapunuzla belediyeye gidip konuşun öncelikle, onlar daha iyi bilir, dava açmayı düşünüyorsanız benzer davaları da bilirler, size daha net bilgi verirler.


  • Tutkun  (12.07.23 09:59:04) 
Simdi emlakcinin bana verdigi evraklara baktim ama tapu yok aralarinda. Dask sozlesmesine de 150m2 evi 70m2 olarak yazdirmis. Nereye dustuk ya...


  • ahmet oturum cerezi  (12.07.23 21:07:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.