[]

Apple Watch 8 vs SE

selamlar teknoloji guruları. watch 8 ve se arasında kaldım. bir sürü karşılaştırma videosu izledim, yazılar okudum ama bide gerçek kullanıcılarından duymak daha iyi olur diyerek size sormak istedim. 8 kullanıp da şu artısı çok iyi diyen var mıdır? se kullanıp da ben çok memnunum gerek yok diyen var mıdır?

temel beklentilerimden çoğu şeyi her ikisi de yapıyor ama yine de yazayım:
spotify
telefonla görüşebilmek
mail okuma, teams, whatsapp mesajlarını görebilmek/yanıtlayabilmek
koşu, yürüyüş, fitness esnasında aktivitelerimi kaydetmesi
google maps kullanabilmek
bir de asıl işi olan saati göstermesi :)

bunlar dışında şunu da çok iyi yapar ben bunun için kullanıyorum diyen varsa dinlemek isterim.

yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler

 
ben alırken çok araştırdım. se dandik olur düşüncesi içindeydim ama sonuç olarak se cellular (telefon yanınızda değilken de e-sim ile telefon özelliklerini kullanabiliyorsunuz) aldım.

ekg ve oksijen seviyesi ölçmüyor; açıkçası durup dururken bir ekg çektirsem gibi bir düşüncem olmadığı ve bunları takip etmenin beni yoracağını düşündüğüm için benim için cezbedici olmadı. kalp sorunum olsaydı ya da 50+ olsaydım bunları da isterdim.

8'in bir diğer özelliği de ekranın sürekli açık olması. açıkçası bu da bana vay be dedirten bir şey değil, bakmak istediğimde açılıyor zaten.

ben daha önce watch 2'yi kullanmıştım. telefon özelliği dışında vay be dedirtecek bir şey olmamış. şarj süresi dahil. muhtemelen Türkiye'ye geldiğimde satarım.
  • marla is in my head  (11.07.23 18:36:26) 
bende SE var, "gerekler" kisiye gore degisir.

spotify -ikisinde de kullanabilirsiniz
telefonla görüşebilmek -sim karti olmadan sadece telefon yakindayken konusabilirsiniz
mail okuma, teams, whatsapp mesajlarını görebilmek/yanıtlayabilmek - teams ve mail'i saatte hic kullanmiyorum. mails var teams nasil bilmiyorum ama uygulamanin ikisinde de ayni olduguna eminim. whatsapp mesajlarini yanitlayabiliyorsunuz. (sifirdan acamiyorsunuz, mesaj varsa cevaplayabiliyorsunuz, sifirdan mesaj atma yok. arama cevaplma yok, bildirimi bile gelmiyor maalesef - yine ikisinde de ayni durum)
koşu, yürüyüş, fitness esnasında aktivitelerimi kaydetmesi - ikisinde de ayni sekilde yapiyorsunuz.
google maps kullanabilmek - ikisinde de var ama cok kullanisli degil. yani oyle acinca harita filan yok. saga don sola don filan gosteriyor.
bir de asıl işi olan saati göstermesi :). - sanirim sadece burada farki var. SE'de hep acik ekran secenegi yok. sadece kolu kaldirinca veya dokununca aciliyor.
8'de bunu yapabiliyorsunuz. siz bakmasaniz da saat acik kalabiliyor.

onun disinda sanirim tek fark EKG ve oksijen olcum dalgasi. bu son uc seye olan ihtiyaciniza gore karar verebilirsiniz.

sarji gercekten berbat. sarj aletini kaybetmeyelim diye tasarlanmis. her gun sarj sart.
ben uyku takibini seviyorum. kalp atisini olcmesini seviyorum, gecmiste ritim bozuklugu problemim vardi. fall detection var, hic ihtiyacim olacagini dusunmezdim ama gecen gun dusup bayildim. kalabalikta oldugum icin kaldirdilar ama mesela kimse olmasaydi ise yarardi cunku acil servisi ariyor cevap vermediginde.
  • supergirl  (11.07.23 19:03:03 ~ 19:14:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.