[]

tek taş yüzük?

Arkadaşlar merhaba,

Bu mereti nereden almak lazım mininmum kazık yemek için? Bilinen kuyumcular mı yoksa, başka yerlerden mi? Alırken nelere dikkat etmek lazım? Yer: Ankara


 
Tek taş zaten değerli bir şey değil. Amaç kazık yememekse 2 3 bin TL'ye bile satılıyor. Blue Diamond, Craft aklımda kalanlar. İnternetten alabilirsiniz.


  • dissendium  (11.07.23 12:55:22) 
o kazık her türlü yenecek. bence şöyle yapılabilir, alacağınız kişi sonuçta yakınınız olacak diye düşünüyorum. yarın bugün değiştirmek isteyecektir, belli markalardan alırsanız boyunu büyütürken elinizdekini değerinde ya da çok yakın haliyle geri alıyorlar.

o sebeple bilinen kuyumculardan alın. ama kesinlikle internet mağazalarından almayın. internette yazan fiyatlardan çok daha uyguna ve daha güzel renkli taşlara ulaşmak yüzyüze mümkün.

tektaş'ı pırlanta olarak değerlendirerek yazdım.

renk, temizlik, kesim kalitesi gibi parametleri var. onları bi okuyup öğrenin bence önce. büyük karat taş alıyorsanız özellikle çok önemli. hrd,gia gibi kurumlardan sertifikalı taşların değerlendirmesi daha geçerlidir. küçük karatta lüzumsuz ama.

kesinlikle çok pazarlık gerekiyor. en iğrenç pazarlık eden arkadaşınızı alıp gidin. :D
  • bir ileti paylastim  (11.07.23 13:12:24) 
Evlilik içinse aldığınız kişi önemli. Yani yüzüğe sembolik bir anlam yüklüyorsa, manevi değeri önemliyse nerden aldığınız fark etmez.

Ama bazı kadınlar sonradan yüzüğün maddi değerini mesele edebiliyor. O yüzden alabildiğiniz en iyi yüzüğü almaya bakın bütçe ölçüsünde.

Bir de bazı kadın için büyüklüğü mesele, bazısı için parlaklığı. Onu da önden yoklayın.
  • anten  (11.07.23 16:00:08) 
benim eşim Swarovski yüzükle evlilik teklif etmişti alacağı yüzünü beğenmem diye (çok doğru bir yaklaşım).
sonra da cepa ariş pırlanta'dan almıştık. sonrasında özel günler nedeniyle çok kez kendilerinden yüzük vb. aldık, yüzüklerimin bakımlarını da hep kendileri yaptı. ben memnunum.

ancak ben olsaydım bütçeme göre Diamond lumiere gibi bir yerden yaptırırdım. istanbul'dalar ama istediğiniz gibi yapıp gönderirler. yine bunlar da çok memnun kaldığım mücevhercilerden.

mutluluklar dilerim :)
  • marla is in my head  (11.07.23 18:43:58) 
o kazik yenecek +1

degmesi icin hatunu gotur, adamlara butceni soyle ve o butce dahilinde hatunun icinin sindigi bir tasarim al. benim gibi gidip kafana gore birsey alirsan, 3-4 sene sonra bir yuzuk daha girer.

ha bir de yurtdisindaki raconu soyliyim, yuzugun degeri = damadin aylik net geliri x 3.
  • cooperr  (11.07.23 18:55:56 ~ 18:57:09) 
Roberto bene pırlanta var. Güzel fiyatları oluyor. Güvenilir, sertifikalı. Ben aldım oradan zamanında...


  • yadigar  (11.07.23 21:14:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.