[]

Tamamen uzaktan çalışma ilanları

linkedini kullanyıorum yıllardır. bir dönemi "fully remot" diye işaretlediğimde, gerçekten başvurduğum işler fully remote oluyordu.

ama şuan 10 ilanın 9'u şöyle;
"fully remote, ama berlinde ikamet etmelisiniz. fully remote, ama bilmem ne ülkesi vatandaşlığı şartı var vs."

"fully remote" tabiri bunlar için de doğru tabi.
ama yer bağımsız fully remote ilanları bulabileceğim bir site vs. var mıdır?

linkedin artık bunu kapsamıyor. ve karşıma çıkan 600 ilana tek tek bakıp incelemek de boş vakit kaybı. çünkü içlerinden 15-20 tanesi anca bahsettiğim "yer, milliyet bağımsız fully remote" özelliğini taşıyor.

not: alan yazılım.

 
Yazilim alanini bilemiyorum ancak sirketler icin, eskiden ulkeler bunu ongorememisti ve uygun duzenleme yoktu, covid ile bu uzaktan calisma isi cok artip zivanadan cikinca sigorta ve vergi konularina duzenleme geldi. Daha yeni Almanya'da remote ilan icin gorustum, tamamen remote ama Almanya ici herhangi bir yerde olmak zorundasiniz.


  • songforsomeone  (11.07.23 10:23:25) 
@angelofdeath, onda da sorun yok. burada da şirketim var. yeter ki bu tür ilanları bulabileyim.

ki eskiden de 10 ilanın 9'u faturalı olarak yapılırdı.
  • tchuck  (11.07.23 10:33:49) 
@tchuck

ab icindeki sirketiniz durumu cözmüyor. faturasal durum degil.

sirketimizde bolca remote calisan var, ülke icinde fiziksel oturumu olmali hepsinin ve maksimum 120 gün baska ab ülkesinde remote calisabilirler mesela. random maliye bakanliginin ve sigorta kurumunun kisilerin oturum ve calistigi yerleri sorguladiklarini duyuyoruz son zamanlarda.

sürekli uyari mailleri geliyor "baliye, maldivlere filan gidip calismayin arkadaslar zor durumda kaliyoruz, yapmayin ayip ya" seklinde.

bu kurallar hep son 1-2 senede geldi.
  • bora benim lan aslında  (12.07.23 00:54:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.