[]

durumu iyi ailenin çocuğu fakir düşünce ne oluyor?

selamlar

mesela etiler'de, moda'da ev alabilmiş, 80-90-2000'lerde mühendis vs olmuş, iyi konumlarda çalışan, belki yönetici olmuş iki maaşlı profesyonelin çocuğu büyüyünce pek bir baltaya sap olamamış ya da diyelim ki öğretmen, sosyal bilimlerde akademisyen vs. gibi daha vasat para kazanacak, lüks bir hayatı karşılayamayacak bir işi olmuş. anne babadan gelen para kesilince bu çocuklar ne yapıyorlar? var olan, alıştıkları yaşam seviyesini kazandıkları parayla karşılayamayacaklarını anlayınca ne yapıyorlar? böyle birini anlatan dizi film vs aklınıza geliyor mu?


 
bunun için cidden çok aptal olması gerekiyor, yok mudur vardır fakat içinde bulunduğu sosyal ağlar sayesinde sınıf düşmeden tutunursun


  • freebird5406_2  (10.07.23 23:34:31) 
"anne babadan gelen para kesilince bu çocuklar ne yapıyorlar?"

benim bu durumdaki arkadaslarimda anne baba parasi genelde hic kesilmiyor.
  • hot potato  (10.07.23 23:56:37) 
İster istemez kemerleri sıkmak zorunda kalıyorlar. Çünkü öyle bir çagdayız ki kimse kimsenin gözünün yaşına bakmıyor. Bu gerçeklikle yüzleşince ister istemez daha normal bir hayata adapte oluyorlar. Çevremde bunun bir çok örnegine şahit oldum.


  • limonlu eksi  (11.07.23 00:00:44) 
baltaya sap olmayacaksa bile bir şekilde ailenin networkü ya da direkt ailenin kendisi çocuğa bir yol yapıyor, bir yere geliyor. ayrıca genelde tek çocukta kalıp en kötü durumda bile para bitmeyecek şekilde yatırımlarını yapmış oluyorlar.

bunun dışında kötü duruma düşebilmesi için ya büyük idealist olması lazım ya da bir şeye bağımlı(kumar vs.) olması lazım.
  • gule gule  (11.07.23 00:04:09) 
Öyle bir zümreye çok yakınım. O tip aileler çok az çocuk yapıyorlar. Aile hayatında akşam olsun, televizyonun karşısına geçeyim, çekirdek çitleyeyim olayı olmuyor. Çocuklar, okuma, öğrenme, araştırma, kendini geliştirme olayını yaşayarak öğreniyorlar. Aile de gerek maddi gerek manevi bakımdan ellerinden geleni son noktasına kadar yapıyor.

Çocukları anne babadan daha geri statüde hiçbir aile görmedim ben.
  • Mirket  (11.07.23 00:04:55) 
Etiler’de doğup büyüdüm, öğretmenim :d

Mesleğimi çok seviyorum hatta mesleğimde çok iyiyim saatlik özel ders ücretim bin lira oluyor bu yıl çünkü talep çok. Fakat harcamayı çok seviyorum ve kazancı birikim yapmak için elverişli değil. Ki zaten birikim yapmama da gerek yok. İstanbul’un her yerinde evleri dükkanları var bizimkilerin. Bana bir oda olsa yeter kafasındayım.

Ha bir de babam mühendis falan değildi ticaret yapardı. Cimri bir insan olduğu için hayatım boyunca bir beklentiye kapılmadım. Buna hiçbir zaman müsaade etmedi kendisi.

Edit: Benim çocukluktan liseye kadar hep zengin arkadaşlarım oldu. Şimdi bir gözden geçirdim çoğu baba mesleğini devam ettiriyor ya da baba desteği ile birtakım işler kurmuş. Bir tanesi sanat atölyesinde tüm gün kahve içiyor mesela (bu insan birkaç yıl önce butik pastane açmıştı batmış galiba) Ama içlerinde yurt dışında güzel şeyler yapan insanlar da var. Sonuç olarak kimse fakir düşmemiş.
  • ruhen hastayim ben  (11.07.23 00:40:52 ~ 01:07:18) 
eldekini satarak devam ediyorlar, cogu zaten bir omur satsa bitiremiyor.
boyle takilan 3-5 arkadasim var, kendileri bir baltaya sap olamamis ve 40'i gecmis vaziyetteler.

pederin boyle bir arkadasi vardi, o malesef eldeki mulkleri bitirmeyi basardi satarak ve huzurevinde kafayi yemis olarak oldu gitti..
  • cooperr  (11.07.23 01:11:39) 
Fark etmiyor, evini arabasını alıp destek oluyorlar. Diğer meslektaşları toki kurası falan beklerken bu arkadaşlar yazın yine güzel güzel tatillerine çıkıyorlar falan.

Esas sorun nesil atladıkça ortaya çıkıyor.
  • akhenaten  (11.07.23 05:45:59) 
bir arkadaşım vardı lisede, biz sosisli mi yesek yoksa biraz çılgınlaşıp döner mi alsak diye düşünürken beraber incirli'deki vatan'a girdiğimizde doğaçlama ipod alıp çıkmıştı. 3 katlı evlerinde asansör vardı falan.
epey görgüsüz bir çocuktu, sınıfta parasını çıkarıp sayardı. okula bir tomar parayla gelirdi. hatta lisede şoför getirip götürürdü biz minibüsle 3 vesait yaparken.

sonra bunun babasının restoranları batmış. bir arkadaşım kuryelik yaparken görmüş.
belki bundan sonra kendi emeğiyle aldığı ipod'da müzik dinlemenin zevkini daha iyi alır. öncelik sıralaması denk gelir de satın alabilirse tabii.
  • bohr atom modeli  (11.07.23 10:22:25 ~ 10:25:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.