[]

Abiler gözlerimde ne var, gittiğim hekimler neden konjuktivit dedi?

2 yıl önce haziran ayında sabah güneşe karşı yolculuk yaparken asfalttan yansıyan ışık gözlerime zarar verdi. tabi bunu yolculuktan sonra fark ettim. o aralar gözlerimde yoğun alerji vardı, sulanma, kaşıntı, sürekli kırpma vs.

iki gözümde de onlarca küçük, 2 tane nispeten daha büyük siyah nokta oluştu. bunun yanında yüzlerce şeffaf iplik oluştu. sağ gözümde çok kenara bakmaya çalıştığımda ortaya çıkan beyaz bir perde oluştu.

bir gözüm diğer gözüme göre karanlıkta daha az görüyor.

ayrıca sabahları ilk uyandığımda bazen 1-2 saniyeliğine renkleri olduğundan farklı görüyorum. mesela sarı tahta kapıyı yeşilimsi görüyorum. hemen geçiyor sonra.

bazen görüş alanımın en kenarlarında çok küçük ışık çakmaları oluyor. bu sanırım haftada 1-2 defa oluyor.

hepsi o yolculuktan sonra oldu.

2 defa göz doktoruna gittim. iki gözüm 0.25, 0.50 gibi bir şey çıktı. gözlük vermedi doktor.

gözlerime o yoğun ışık veren cihazlarla da bakıldı ve bir şey yok dediler. ikisinde de konjüktivit dediler. ona göre damlalar verdiler.

alerjiyle ilgili rahatsızlıklarım geçeli çok oldu ama lekeler, noktalar, iplikler gitmiyor.

benim gözüme tam olarak ne oldu? neden geçmiyor? tedavisi yok mu? doktorlar bunu o cihazlarla göremiyorlar mı?

 
anlattıkların retina yırtılması gibi.


  • adivar  (10.07.23 22:44:50) 
@hocam: adivar: hocam doktorlar göz damlası damlatıp ışıkla cihazla baktı gözlerime. olsaydı ortaya çıkmaz mıydı?


  • ya ben lan neyse  (10.07.23 22:49:06) 
çıkması lazım fakat bence çok yönlü retina filmi filan çektirt. devlet hastanelerinde var çoğunda. anlattıklarının konjuktivit ile ilgisi yok.


  • adivar  (10.07.23 23:19:51) 
Sulanma, kaşıntı vs olan kaşıntılarım konjonktivit. Diğerlerinin ilgisi yok.

Hangi şehirdesiniz? İstanbul’da iseniz birebir tecrübe ettiğim çok çok iyi göz doktorları tavsiye edebilirim.
  • invictae  (10.07.23 23:45:57) 
www.istanbulretina.com
Floaters denen şu şeyler var ama o da retina yırtılması belirtisi olabilir diyor kaynaklar.

  • kobuzchu kiz  (11.07.23 00:25:05) 
Hocam kendinizi bu şekilde anlattınız mı doktora, retina yırtığından şüphelenmemiş olması çok garip. Belirtiler tam uyuyor.


  • zimbirik  (11.07.23 08:52:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.