[]

Fast food'ların aşırı dandikleşmesi

En son popeyes'ten koca menü söylediğimde hamburgeri kaşık kadar gelmişti. Patatesi azıcıktı. Bugün de arby's'e gittim, hayvan gibi görünen öyle ekonomik olmayan bir menü söyledim. Eskiden görseldeki gibi görünen bir hamburger gelirdi, paketi bir açtım, en ucuz McDonald's hamburgeri gibi bir hamburger çıktı. İçi boş, avuç kadar bir şey. 3 lokmada bitirdim. Eskiue kıyasla rezil bir hal almış gibi görünüyor benim denk geldiğim tüm fast food markaları. Sizde de durum böyle mi yoksa ben mi şanssızım?




 
pizza için boyut farkı vs. yok fakat fiyat farkı anlatılmaz yaşanır.


  • gule gule  (10.07.23 22:35:56) 
bende en son dominos pizza aldım büyük boy. hem ebat çok ufalmış hemde pahalı. adam adamı bir kez aldatır. kendileri bilir daha gitmem


  • ercanzzy  (10.07.23 22:36:39) 
Güle güle+1
Arkadaşımın pizzacisi var. Doyuracak pizza 250 lira dedi. Fast food bundan ucuz olduğuna göre doyuracak düzgün ürün vermeleri için pahalı olmalari lazım.

Ben yeni geldim Türkiye'ye, damak çikolata ufacik kalmis. Damak'a bunu yapan dünya fast fooda ne yapmaz.
  • logisticsmanager  (10.07.23 22:37:47) 
Çok kötü değil. Geçen aldığım bir Popeyes menüsünde hamburgerde bayağı büyük bir parça vardı. Şubeye göre kalite değişebiliyor. Bazı şubelerde soğuk patates, tadı kaçmış kola oluyor. Hatta hamburger ekmeğinin bayat olduğunu bile gördüm. Pörsümüş marul bile oluyor. İyi şubede pahalı menü denemek lazım. Texas Smokehose gibi. Çalışan sayısı çoksa hizmet hızlı oluyor.

Ama eskiye göre çekiciliği kalmadı. Eskiden daha ucuzdu. Şimdi aynı paraya İskender alabiliyorsun. Patates yemek yerine daha mantıklı oluyor.
  • dissendium  (10.07.23 22:39:53 ~ 22:42:19) 
Sadece dandikleşmekle kalmadı korkunç derecede pahalı, eskiden sıradan bir restorana gidip bir adana kebap yemektense bir fastfooddan sipariş vermek daha mantıklıydı şu an fastfood menüleri restoranlardaki yemeklerden daha pahalı.


  • solo  (10.07.23 22:54:30) 
Öyle maalesef. Fast food zincirlerinin önünden geçmiyorum artık. Arby's severdim diğerlerine göre daha iyi olduğu için, son zamanlarda dediğiniz gibi onlar da çok küçülttü menüyü. Barbexu deluxe xl menü falan alıyorsun, hem dehşet artıyor fiyat hem de tatmin etmiyor.

Burger king vs zaten saymıyorum bile artık onları. Geçen ay sinema için gittiğim AVM'de film öncesi vaktim az olduğu için ve seçeneksizlikten burger king'den yemek zorunda kalmıştım. Sözde öne çıkan büyük menülerinden birini sipariş vermeme rağmen hem küçük hem de çok tatsız çıktı. Midem bulanmıştı yemekten sonra, daha da tövbe ettim gitmem.

Küçük dediysem de abartmıyorum cidden çok küçüktü ki ben zayıf, iştahsız biriyimdir, bana bile çok küçük geldi.

Yukarıda yazıldığı gibi restorantta aynı fiyata yemek varken fast food'un bir esprisi kalmadı.
  • bir fincan kahve ile film izlemek  (11.07.23 02:41:01) 
Boyutuna bir yorum yapamasam da son zamanlarda ne zaman fast food yesem aşırı özensiz hazırlanmış ve kötü lezzetli geliyor.
Ekmek kurumuş gibi, çok beklemiş gibi vs.

Eskiden hayal ettiğimiz lezzetli yaramaz yemekler değil bunlar.
Sanmıyorum ki yaşlandığımız için böyle geliyor olsun yalnızca.
  • burfak  (11.07.23 09:48:14) 
Şubeye göre değişiyor +1

Eski evimin yakınında burger king vardı. 10 dakikada geliyodu siparişler ve hem sıcak hem de lezzetli (burger king standardında) oluyordu. Diğer zincirlerden verdiğim siparişler o kadar iyi gelmiyordu genelde.

Bi de gözlem olarak avm içindeki şubeler daha özensiz oluyor. Sirkülasyon çok olduğu için olabilir. Böyle ayrı yerde olan ve görece az müşterisi olan şubelerdeki siparişlerim çok daha lezzetli geliyor genelde
  • nundu  (11.07.23 11:15:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.