[]

iş yerinde fazladan iş verilince

işyerinde iki müşteri ile ben ilgileniyorum. bir kişi işten ayrıldı, onun baktığı iki müşteriyi de bana verdiler. daha önce de bu şekilde bana fazla müşteri verilmişti ve işler sarpa sarmıştı. yine sarpa sarmaya başladı. daha önce de bu kadar iş çok, karıştırıyorum dediğim zaman "ya nesi çok, zaten çok işin yoktu, bak başkası daha çok müşteriye bakıyor" diyerek beni oyalamışlardı. bu arada başkası dedikleri kişi gerçekten çok iş yapıyordu, ama şirkette bir tek o öyleydi, diğer herkes daha rahat. yine konussam yine aynısını diyecekler, siz olsanız ne yaparsınız? müdür işlerimin çok oldugunun ve yetişemediğimin farkında, yardımcı olmaya çalışıyor ama sonuçta bir hata olunca ben hata yapmış oluyorum, ve bu kadar iş çok diyince yine aynı şeyleri duyuyorum. pasif agresif bir şeyler yapmam lazım, siz olsanız ne yaparsınız?




 
Pasif agresif fikir istiyorsan en güzelleri bende :)

Bir şeylerin aksamasına hatta kriz çıkmasına müsade et. Gücünün yettiği kadar işi yap. Yapılamayan yarına kalır, pazartesiye kalır.
Asla şikayet etme, işlerin yetişmediğini vs. söyleme. "Elimizden geleni yapıyoruz", "en kısa sürede ilgileniyorum", "hiç merak etmeyin" cümlelerini sık sık kullan.
Mesai 17:00'de bitiyorsa 17:01'de masanda olma. Her sabah gelip yeniden elinden gelenin en iyisini yap geç.

Bir de müdürün yerine koy kendini. Hiçbir sorun çıkmazken, müşteri memnunken neden bir eleman daha alıp bir maaş daha masraf yaratsın ki departmanına? Sırf abelardo vızıldamasın diye (ucuz bir adam alsak bile) yılda 300 bin TL'ye yakın para vereceğiz vergisiyle, yemeğiyle, haklarıyla, maaşıyla.
  • michael_knight  (10.07.23 21:33:29 ~ 21:36:49) 
Artık hata yapma yapmanın zamanı gelmiş.
Hatayı yapacağınız yer ise, işinizin diğer çalışanlar ile irtibatlı olan kısmı ve onların telafi etmek zorunluluğu olsun. Siz o sırada çayınızı sinirli rolüne bürünerek çayınızı için.

Basit değil, mantıklı ve işi bilenin anlayacağı türden bir hata olsun.
  • diyecevaplandı  (10.07.23 22:46:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.