[]

Eylülde ABD turu

Selamlar,

pandemiden beri freelance çalışıyorum uzun süredir yurtdışına çıkma fırsatım olmadı, ABD vizesi varken hiç şengen vs uğraşmayıp bunu değerlendireyim dedim Eylül'de New york inişli bilet aldım, az masraflı 3-4 ay ülkeyi gezeyim istiyorum hostelleri kullanarak bütçeyi baya kısabiliyorum ki hostel bile minimum 50-100 dolar/gece.

Her neyse NYC'de bir tanıdıkta 1 hafta kalma ihtimalim var başlangıç o şekilde olacak devamında eyaletler arası nasıl bir rota çizsem verimli olur? uçak fiyatları baya uygun. önce doğuyu bitirip sonra mu batıya geçsem yoksa bir doğu bir batı yaparak mı devam etsem?

eyaletlere 7-10 gün ayırmayı düşünüyorum LA 20 gün olabilir, neticede çalışıyor olacağım zaten her gün gezemeyebilirim.

Mutlaka gör dediğiniz eyaletler hangileri ve verimli rota nasıl olur?

Ayrıca ekleyeceğiniz aktiviteler güzel olur, mesela belli bi rotada tren yolculuğu vb.. gibi hem gezmek hem dinlenmek.

bir de zorda kalınca araba kiralayıp içinde uyumak konusunda fikri olan var mı, acil durum bilgisi olarak.

teşekkür ediyorum şimdiden.

Bütçe 10k$/4 ay

 
Araba kiralaman illa ki gerekecek zaten zira bir cok yerinde toplu tasima sifir. Veya 4 ay kaliyorsan belki araba almak daha mantikli olabilir. Fiyatlari bilmiyorum cunku ben araba kullanmiyorum.

Lakin arabayi herhangi bir yere parkedip icinde uyuyamazsin. Polis biner tepene. Genelde sehir disinda park edip uyuyabilecegin designated yerler var, RV/karavan, van tarzi seylerin de kamp yaptigi. Onlari bulman lazim. Guvenligini ucretleri falan bilmiyorum.

Her eyalette her sehirde gorulecek yer yok acikcasi. Avrupa gibi dusunme. 4 ay bana asiri fazla geldi.

Ucuz (gorece) motellere ve fiyatlarina booking.com'dan bakabilirsin. Airbnb de dusunulebilir, bazi yerlerde ucuz oluyor. NYC San Francisco tarzi buyuk sehirler haricinde hostel her yerde olan bir konsept degil.
  • hot potato  (10.07.23 20:27:42 ~ 20:36:05) 
Eylül ayinda 15 günlügüne SF olucaz o yüzden konu benimde ilgilimi cekti :)

NY disinda araba olmadan yapilacak seyler cok kisitli..
Araba fiyatlari genelde tatil zamani ucuk oluyor, baktiginda havalimani disindaki alternatiflere de bak, fiyat yari yariya düstügü zamanlar oluyor.

Bizim rota SF, LA, LV seklinde. ayni rotayi sanada tavsiye ederim. Özellikle route 1 ve route 66 kesinlikle arabayla gezilmeli.

Hostel fiyatlarini bilmiyorum ama hotel fiyatlari oldukca yüksek. O Yüzden 10 k ile 4 ay bana cok zorlama gibi geldi.
  • VIPCH  (11.07.23 12:38:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.