[]

50 TB veri nasıl yedeklenmeli?

Merhaba.

50 TB fotoğraf ve videodan oluşan klasörüm var. Bazıları canlı yayın arabası kaydı olduğu için tek bir dosya boyutu 200 gb olabiliyor.

Bunların tamamını yıllara göre harddisklere böldüm ama bir de dijital yedeği olsun istiyorum.

Bu 50 Tb'ı nasıl ve nereye yedeklemeliyim?

 
Size bir NAS çözümü gerekiyor ama saklayacağınız dosyalar gerçekten bu masrafa değer mi diye düşünün, mümkünse eleme yapın derim.
50 TB için bulut depolama mümkün değil. Hem çok pahalı olur hem de Türkiye'den upload etmek 10 mbps bağlantıyla bir yıldan uzun sürüyor.

www.hepsiburada.com

Bu 50 TB şu anda nerede, kimin yönettiği sistemde duruyorsa o kişi daha iyi bir öneride bulunabilir.
  • michael_knight  (10.07.23 18:56:40) 
aws.amazon.com
amazon deep glacier var, kasetlere kaydedip saklıyorlar istediğin zaman 12-24 saat içerisinde çıkarıp online hale getiriyorlar. Çok büyük dosyalar için en ucuzu bu diye biliyorum ama henüz denemedim ben de.

  • nhk ni youkosu  (10.07.23 22:09:03) 
senin durumunda olan insanlar, filmciler falan tape drive'a kaydediyorlar ve verilen kaybolması eğer kasetlere zarar gelmezse imkansız gibi bir şey. kötü yanı gerektiğinde veriyi normal diskler gibi hızlı bir şekilde çekemiyorsun. amazon, google veya herhangi bir buluta atmanın riski de şu: bir bakıyorsun fiyat politikaları değişiyor ve senin veriyi kendi alacağın ekipmanla saklamış olman çok daha ucuza geliyor, sonra 50tb'ı çekeceksin de, tekrar yazacaksın falan, ben olsam kendim yatırımımı yapar öyle saklarım.


  • malheiros  (10.07.23 22:28:25) 
@nhk +1 ama hizli baglanti gerek upload icin.

200 GB data icin yaklasik 25 cent oduyorum aylik.
  • sttc  (11.07.23 00:03:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.