[]

Duyuru'nun kilo verenlerine ve sağlıkçılarına soru

Merhaba,

113-114 kiloda ve 1.58 boyunda olan bir bayan arkadaşım çok çeşitli etkenlerden olayı kilo verme çabalarına giremiyor, girince hemen bitiyor sekteye uğruyor vs bir yığın şey.

Bu arkadaşım kilo vermek zorundayım hayatım buna bağlı diyor ama yapamıyor da. Son çare olarak herbalife gibi yıllardır kullanılıp hakkında fazla karalama kampanyası yapılmamış (en azından biz duymadık) kilo verdirme şeylerini kullanması mı doğru olur yoksa doğrudan mide küçültme ameliyatı mı daha doğru/sağlıklı olur?

Arkadaşımın bilinen sadece demir, d vitamini gibi eksiklikleri var, bazen ritim bozukluğu oluyor, spor yapmasına engel ortopedik rahatsızlıkları var o kadar. 41 yaşında.

Düşüncelerinizi ve tecrübelerinizi ayrıntılı olarak paylaşırsanız çok seviniriz.

 
selamlar, bu bahsettiğiniz oranlar ve sağlık durumları bir doktor yönlendirmesini gerektiriyor. Ritm bozukluğu gibi konular ciddi konular ve açıkcası bir doktor tarafından uygun görülen yöntemle zayıflamalı.

Bu süreçte psikiyatri desteği de iyi olabilir. Kolay motivasyon kaybı psikolojik olarak da etkiliyordur. Bu durumda biraz farklı bir destek de iyi gelir.
  • anten  (10.07.23 16:51:17) 
doktora gitmesi şart. benzer bir durumdaydım. boyum 175 kilom 105ti ve kilo veremiyordum. çok yiyen biri de değilim öyle fast food falan hele hiç yemem ha. sabah sadece kahvaltı ondan sonra bitti gitti benim için. buna rağmen vermem lazım değil mi? hayvan gibi kalori açığı çünkü. yok, veremiyordum.

meğer polikistik overim ve hipotiroidim varmış. doğum kontrol haplarını ve tiroid ilacını bir dayadılar çok hızlı kilo verdim. bu yüzden, doktora gitmesi şart abicim. herbalife tırtolife falan geç o işleri. hadi iyi günler.
  • nolmus yani  (10.07.23 16:58:21) 
öncelikle çevresini değiştirmeli. ben anamgillerin evinde asla diyet yapamam mesela. ya börek çıkar, ya akşam dondurma alınır illa bir şey olur.

çevresini değiştirsin. kendi gibi kilo verme yoluna baş koymuş kişilerle vakit geçirsin. bu konuda günlük tutsun. günlük süper motivasyon.

spor bu işin az kısmı. en önemlisi doğru diyet. yeterince tuz(sodyum, magnezyum, potasyum ve kalsiyum) almalı. en az 2 litre su. en az 8 saat deliksiz gece uykusu.

kilo verme = zorluk. o yüzden vücudunu olabildiğince rahat ettirmeli.
  • alperz  (10.07.23 17:08:01) 
İkisi de doğru değil Herbalife zaten çöp, yani gerçekten yemek yiyip düzgün kalori alıp "tok" kalmak varken böyle şeyler içerek kilo verileceğini düşününmenin altında yatan mantık nedir bilmiyorum.

Ben birçok mide küçültme ameliyatı olan insan tanıyorum başarılı olan kimseyi görmedim. Bir süre kilo veriyorlar sonra rebound etkisiyle daha fazlasını geri alıyorlar zira mide fiziken küçülse bile kas yapısı gereği hacmen genişleyip eski haline geri geliyor, gelmemesi için de tek çözüm diyet. Diyet tek çözümse bunu mideyi kestirmeden de yapabilir. Ayrıca mide küçültme ameliyatı çok da sağlıklı değil, mide kaçak yaptığı için ölen çok sayıda insan var, 113 kilo yüksek bir kilo değil, bi kan değerlerine baktırıp insülin direnci hipotiroidi var mı onları görüp ona göre bir tedavi uygulayıp yanında da diyet yaparsa 1 sene sonra bambaşka bir insan olur. Geçmiş olsun.
  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (10.07.23 17:08:10) 
diyestisyen + doktor + durumuna uygun spor (yüzme mesela)

başka yolu yok

bir de şey videosu vardı
1000 tane çakıl taşı var, her gün 1 tane eksilse görüntüde hiçbir şey farketmiyor
buna morali bozulup yeni taşlar eklerse daha kötü oluyor
yani sabır disiplin
  • bir soru sorcam  (10.07.23 17:28:20) 
Google'a 'herbalife neden yasaklandı' yazar mısın?

Eski zamanlardan bir şeyler çıkar belki.

Söylediğin rahatsızlıkların yanında kilosu için de bir Dahiliye Hekimiyle görüşmesinde fayda var. Kilonun hormonal bir şey olma ihtimali de var.

Muhtemelen insülin direnci geliştirmiştir. hekim desteği almadam diyet yapsa da kilo vermesi zor olur.

Ritm bozukluğu kilodan da olabilir, kiloyu yapan hormon hastalığından da.

Demiri, d vitamini eksik olan birinin karakucak diyet yapması zaten başlıbaşına yanlış bişey yolur.

Dahiliye doktor kontrolü şart yani.
  • Mirket  (10.07.23 18:47:27) 
bu hanimefendi kolay yol ariyor malesef
hepimiz ayni hatayi yaptik
herbalife o bu hepsi bos seyler

kendisi karbonhidrat alimini azaltabildigi kadar azaltip, protein alimini arttirip, hareket edecek.
kilosu sebebi ile dizleri, eklemleri, kalbi zarar gormeyecek sekilde hareket edecek
bu isin, kolay yolu yok malesef
kiloyu 3 ayda almadi, 3ayda veremez

herbalife'a verdigi paraya yazik bu 1
onlari icerek icine edecegi bagirsak florasina, karacigerine bin defa yazik

200kg den 100kg ye dusmus birisi olarak soyluyorum bunu
191 boyunda erkegim

iyi gunler
  • Corc  (10.07.23 19:41:03) 
merhaba, terapiye gidebilir, sekteye uğruyorsa bir düşünce ve duygular silsilesi devreye girebiliyor olabilir.


  • damba  (11.07.23 12:19:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.