[]

hisse senedi için hangi yatırım firmasını kullanıyorsunuz?

komisyon oranı nedir? hangisinden memnunsunuz acaba ben de bir yatırım firmasına geçmeyi düşünüyorum da.




 
Atayatırım, Oyak yatırım ve İş Bankasında yatırım hesaplarım var. Hepsinde de yıllardır hisse alır satarım. Daha bir gün bile yahu bunların komisyon oranı, saklama ücreti nedir diye bakmadım.
Bakanlara da daima şaşırmışımdır.
O kadar üçün beşin hesabını yapacak insanların bu pazarda işi ne ola ki?
Üçünden de memnunum. Yok aslında birbirinden farkları.
  • Mirket  (10.07.23 10:22:13) 
1000'de 2 gibi bir komisyon alırlar genelde. işbankası'nın normal işcep uygulaması üzerinden alıp satıyorum. genelde alıyorum duruyor, çok satıcı değilim.


  • hasansabbah  (10.07.23 11:36:28) 
Interactive Brokers, çok düşük komisyon ücretleri var. Oran olarak bilemiyorum ama en yakın tarihli yaptığım alımda sadece 1$ komisyon ücreti verdim. Detaylar için mesaj atabilirsiniz.


  • burka  (10.07.23 11:52:01) 
Hiç bakmadım +1

Yapı kredi kullanıyorum.
  • naksidil  (10.07.23 21:00:43) 
@Mirket, @Naksidil

Beyler iyi hoş, milyonlarla oynuyorsunuz da; kabaca bir hesapla 1000'de 2 komisyon alan bir aracı kurumda 100.000$'da 200$ komisyon ödeniyor. Tabi ki bu borsa yatırımı ve trading yapan insanlar komisyon ücretlerini ödeyecekler ama düşük komisyon imkanı varsa bakmamak olur mu? Ne bileyim, bu işin doğasında hesap kitap var. Masrafları azaltmak, parayı verimli kullanmak var. Kişisel zevklere yapılan harcamalardan bahsetmiyoruz, yatırımdan bahsediyoruz. Fazla komisyon ödeyenler eli açık görünmüyorlar.
  • burka  (10.07.23 22:53:51) 
Milyonlarla oynamıyorum Arkadaşım.

Mobil uygulamalarının arayüzü, kullanım kolaylığı, müşteri temsilcisine ulaşımın ve ilgi alakası, çalıştığın banka hesabına para aktarma kolaylığın, araştırma raporlarının doyuruculuğu, halka arzlara katılımı, açıkta kalan paranı değerlendirdiği fonun durumu,... diye başlayıp daha onlarca kriter sayarım. Bunları boşverip, komisyon oranı gibi, bir günde çok daha fazlası kar ya da zarar yazılabilecek bir konuya takılmak çok anlamsız geldi bana.

Trade'ciysen zaten o para senin için devede kulaktır. Uzun vadeciysen zaten o paranın bir hükmü yok.

Onu dile getirdim.
  • Mirket  (10.07.23 23:10:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.