[]

İsimsiz para göndermenin en kolay yolu nasıl olabilir?

Ummadığım ve planlarımda olmayan bir ek gelirim oldu. Kimse bilsin istemiyorum.

Aile ve akrabalarımdan ihtiyaçları olana (hepsi depremzede ve ciddi anlamda ihtiyaç sahibi) yaklaşık bir yıl boyunca düzenli yardımlar yapacağım. Ancak hiçbirinin para gönderenin ben olduğumu bilmesini istemiyorum. Benim hemen hiçbiriyle iletişimim yok. Bayramda babamlarda rastlaşırsak o kadar. Hatta bir kısmıyla rastlaşmayız, yolda görsem tanımam.

Sorun şu ki, bu paraları yollayanın ben olduğumun bilinmesini istemiyorum. Yoksa gereksiz yere beni arayacaklar. Muhabbet etmek istemiyorum. Bana borçlu hissetmelerini istemiyorum. Hediye yöresel ürün falan göndermelerini istemiyorum. En önemlisi de, sülalede adım zengine çıksın istemiyorum. Kimse bir insanın aylık gelirinin neredeyse dörtte birini bağışladığına inanmaz. "Bu bu kadar parayı millete verdiğine göre bunda en az kırk katı vardır" derler. Benden borç falan istemeye kalkarlar. Ben bu iletişimsiz/izole halimle gayet mutluyum.

İlk bir iki ay, ablam, annem, babam yoluyla gönderdim paraları bankadan. "Bir hayır sahibi yolladı" dediler.

Şimdi onların da bilmemesi gerekiyor bazı özel nedenlerden dolayı. Tanımadıkları, rastgele arkadaşlarımdan bir iki seferliğine rica edebilirim. Ancak parayı onlarin hesabından göndersem, alıcılar arasında en az bir iki hassas düşünen insan var, "bize yanlışlıkla para gelmiş" diyip iade ederler. Yahut harcamaya korkarlar

Böyle bu trz yardımlar için bir aracı kurum falan var mıdır? Yahut atıyorum "Memleketim yardım fonu" gibi bir isimle vir banka hesabı açılabilir mi? Oturup tek kişilik vakıf/dernek kuramam. Kendime limited şirketi kursam her ay dünya kadar masrafı olacak.l mali müşavir falan...

Bu paraları isimsiz, yahut ucu bana gelmeyecek şekilde göndermenin kolay ve pratik bir yolu var mıdır? (Alıcıların ibanları bende mevcut. Miktarlar da atla deve değil. Ayda 2-6 bin tl arası değişen rakamlar)

Önemli iki not:

-Reklam duyurusu, dolandırıcılık vs. değil. Çoktan kaybedip de üzerine soğuk su içtiğim bir alacağım tahsil edilmiş oldu kabaca. Ben o parayı alırsam depremzedelere dağıtmaya niyet etmiştim. Durum bu.

-Duyuruda maalesef böyle duyurular üzerine mesajla dilenen bazi internet kullanıcıları oluyor. Bu paranın gideceği kişiler ve miktarlari çoktan belli oldu zaten. Daha param olsa onların da gideceği yerler belli. Öyle "nereye bağış yapsam" durumunda değilim. Bu ayın sonuna kadar elimdeki tüm param 1200 lira mesela ve bana zar zor yetecek. Kimseye 1 kuruş gönderebilecek durumum yok...

 
kurum var mı bilmiyorum ama tanıyamayacakları bir arkadaşın aracılığıyla yapsan daha iyi olur. ailenden bilgileri istemiş olur hayır sahibi kişi ve doğrudan para göndermeye başlar.


  • paintov  (10.07.23 01:32:41) 
Direkt kendiniz gönderecekseniz yasal kanallardan yok fakat uğraşırsanız kripto bankacıklıktan olabilir.


  • filipis  (10.07.23 02:00:47) 
bim vb mağazaların hediye çekleri oluyor. Bunlardan alıp göndermeyi deneyebilirsiniz.


  • faithless  (10.07.23 02:42:10) 
Bana kalırsa en kolayı para göndereceğin herkesi tanıyan ortak birini bulup onun üzerinden yapmak. Onun da bir hayırsever deyip geçiştirmesi.


  • etna  (10.07.23 06:09:54) 
market hediye çeki +1


  • dr doofenshmirtz  (10.07.23 13:03:02) 
Şimdiye dek @etna nın dediği gibiydi zaten. Ancak onlar da bilsin istemiyorum.


  • yadigar  (10.07.23 14:09:53) 
PTT'den tc kimlik numarasına gönderseniz, alıcıya sms'le bildirim gitse acaba gönderen ismi gözükmüyor olabilir mi diye düşündüm ama cevap bulamadım. Belki öyle oluyordur.


  • kobuzchu kiz  (10.07.23 14:24:11) 
Mektup ile gönderin?


  • burka  (10.07.23 14:34:44) 
karşı tarafın cep teledfonuna banka üzerinden gönderin.
sms gider
24 saat içinde bankamatikten çeker.
  • rhan  (10.07.23 14:53:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.