[]

fiziki gümüş alımı

gümüş yatırımcıları sorum size:

5000 tl civarı bir param var, gram gümüş almak istiyorum. alma amacım yarın öbür gün kriz çıktı savaş çıktı darda kaldım falan, ihtiyaç anında kullanabilmek.

daha önce hiç fiziki gümüş almadım. gümüşçüden mi alınıyor, kuyumcularda var mıdır? direkt 250 gram almak mı daha iyi yoksa 50 gr, 100 gr filan şekilde bölmek mi?

 
Şuradan al.

www.nadirgold.com

büyük gramlı alırsan, ihtiyaç halinde hepsini bozdurman gerekir.
Küçük gramlı alırsan pahalıya gelir.

Sen karar ver.
  • Mirket  (08.07.23 23:10:24) 
Gümüş önermem. Hadi alıyorsun kolayca fakat satmaya gelince satacağın yer yok denilecek kadar az. Gümüş ile ugraşan yere gidiyorsun satmak için karşındaki adamın keyfine kalmışsın. Hurda gümüş diye görüyor onu da surat yaparak alıyor. Büyük bir tutarsa zaten hiç yanaşmıyor. Alacaksan iki tane çeyrek al geç. Zaten 5000 lira para değil bu devirde


  • limonlu eksi  (09.07.23 12:46:24) 
fiziki gümüş türkiyede popüler değil. türkiyede altın öneririm. her yerde kuyumcu var, kolayca alıp satarsın, yeri gelir eşe dosta takarsın, daha pahalı oldugu için boyut olarak küçük olur kolayca saklarsın.

gümüş daha çok kuzey amerikada popüler. türkiyede ancak kapalıçarşıda satabilirsin, o da kolay değil. daha büyük ağırlıklarda saklaman ve taşıman gerekir.

o yüzden illa ki fiziki almak istiyorsan altın öneririm. gümüş almak istiyorsan dijital almanı öneririm. bankalar ve fonlar üzerinden yani. örneğin akportföy gümüş fonu "gum" var
  • abelardo  (09.07.23 13:39:51) 
cevap yazanlara teşekkür ederim.
altın aldım zaten. çeşitlilik açısından gümüş de alayım dedim.
takip ettiğim kadarıyla dünya genelinde altın da gümüş de bir süredir baskılanarak fiyatı düşük tutulmakta ancak patlayacağı bir günün geleceği, o zaman da asıl gümüşün kendini aşacağı öngörülüyor.
  • lamentoftheperishingroses  (09.07.23 18:16:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.