[]

Ekşi sözlükte takip ettiğiniz ekonomi ile ilgili başlıklar ve yazarlar

Merhaba,

Bilgimi daha fazla geliştirmek istiyorum bu konuda takip edilmesi gereken yazar ve başlık tavsiyesiniz var mı? Teşekkürler


 
Sözlükten değil ama twitter'dan takip ediyorum:

twitter.com
twitter.com
twitter.com


e507'nin sözlükte de hesabı var.


.
  • kartallar yuksek ucar  (07.07.23 11:37:45) 
tr.khanacademy.org

Sözlüğü bilemem ama khan academy'nin türkçe içerikleri gayet iyi temel ekonomi bilgisi için.
  • anten  (07.07.23 12:21:40) 
sözlükte sadece 507'yi takip ediyorum. twitter'a bakabilirsen orada da 507, ali hakan kara, Kerim Karakaya, selva baziki var. bunlar yeterli nitelikte ve donanımda insanlar.

şenol babuşçu, cem toker, selçuk geçer vs böyle isimler trollük peşinde biraz. geçen gün merkez bankası net 1.4 milyar dolar alım yaptığında brütte 2.4 alım 1 satış yapmıştı mesela. ama bu dediğim insanların hepsi günlerce insanları "merkez kuru baskılıyor döviz satıyor dolar uçacak" diye kandırıp yalan söylediler. defalarca mb verisini ss attım hiç biri ne özür diledi ne de paylaşımı düzeltmedi. iris cibre 3 gün peş peşe mb'nin net günlüğü yerine böyle sadece satışını paylaşıp sonra "aa pardon öyle değilmiş benim hatam ama bakalım yarın göreceğiz net satış olacak mı olmayacak mı" gibi komiklikler peşindeydi.

yarım ekonomistler her şeyi tamamen yanlış anlayıp yanlış hareket etmenize sebep olurlar. dediğim isimler gibi en tepedekilerden başkasını takip etmemek lazım. siyasi olarak biz haklıydık diyebilmek için sürekli böyle işler peşindeler. bu kişiler bugün 2013 ekonomisini överken, ben o zaman da takip ediyordum ama onlar o zaman da 2013'te tr bitti, dolar 2 oldu bir daha türkiye düzelmez, tr bitti gitti modundaydılar lol.
  • avatar is back  (07.07.23 12:36:37) 
cevap veren herkese teşekkürler, açıkçası tamamiyle tık tuzağı başlıklar atarak sadece trübüne oynayan Selçuk geçer gibi sözde ekonomistleri kesinlikle takip etmiyorum, hatta arada sırada izlediğim Murat Muratoğlunu bile ikisini yan yana yayında görünce takipten çıkardım. Bir çok sözde ekonomist , işin mantığını sebep ve sonuç ilişkilerini anlatmadan, direk uçacak kaçacak gibi bilgiler veriyorlar. Hatta kimilerinin söylediği hayatın gerçeklerinden tamamen uzak, örneğin Atilla Yeşilada yıllardır emlak balonu batlacak diyerek propaganda yaptı, ancak şu an geldiğimizde onu dinleyenlerin hali ortada.

İşin özüne gelcek olursa, ben gerçekten sistemi anlamak, ve küçük yatırımcı olarak, kendimizi nasıl koruyup kollayacağımızı yani realiteyi anlama konusunda bilgileri verecek, balık veren değilde balık tutmayı öğretecek kişileri takip etmek istiyorum.

Tekrardan teşekkürler.
  • mrctrk  (07.07.23 17:25:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.