[]

stan wawrinka vs andy murray

tenisi son birkaç yılda ciddi manada takip ediyorum. genelde murray big four içinde sayılıyor ilk 3 efsaneden sonra. anlaşılabilir bir durum sonuçta en büyük efsanelerden kupa aldı. ancak baktım stan wawrinka wimbledon hariç bütün grand slam'leri kazanmış ve yine nadal ve djoko'yu yenerek almış ancak asla murray kadar sayılmıyor.

neden?


 
Murray daha çok potansiyel gösteriyordu diye hatırlıyorum. Grand Slam dışındaki başarıları da daha fazla olabilir. Sakatlıklar yaşamadan önce ve Djokoviç daha şampiyonluk serilerinin başındayken ona yakın bir performansı vardı neredeyse. O yüzden big 4 olarak adlandırdılar. Murray sakatlık yaşayıp kariyeri düşüşe geçince Big 3 olarak kaldı.

Bi de milliyet meselesi de var tabii. Murray kazanınca Britanyalı, kaybedince İskoç'tu. Wimbledon'ı bilmem kaç yıl sonra kazanan ilk Britanyalı tenisçi oldu. Britanyalı olması da PR açısından öne geçirdi yani onu. Bi de Wawrinka da Federer gibi İsviçreli. İsviçre yerine ABDli olsa onun da ismini daha çok anarlardı. Böyle olunca Federer Jr gibi kaldı :D
  • nundu  (06.07.23 13:24:24) 
film sahnesi var ya öyle nerden bilmiyorum, "tamamen algı operasyonu" diye bağırıyordu dayı, aynı o hesap. nundu güzel özetlemiş.

murray sakatlıklardan önce iyi oyuncuydu şimdi adamın hakkını teslim etmek lazım ama britanyalı olmasa bu kadar ön plana çıkmazdı yani, çok iyi oyuncu olmak ayrı bi şey; adının nadal-federer-cokoviç üçlüsünün yanına yazılması ayrı... ikincisini hak edecek seviyede istikrarı yoktu murray'in.

wawrinka hem istikrarsız hem de cidden "federer junior" gibiydi. seyirci kitlesi az değildi ama büyük rekabet olarak pazarlanacak birisi olarak görülmedi coko'ya filan kök söktürmesine rağmen (ki sık sık birlikte çalışıyorlar diye biliyorum, coko'yu en çok terleten adam olabilir stan rakip olarak). o "çok yetenekli, üst düzey oyuncu" olarak kalırken murray britanya'nın yıldızı olarak hop en iyilerden oluverdi :)
  • mark greg sputnik  (06.07.23 13:34:20) 
teniste istkrar her şeydir. bu yüzden murray. yoksa wawanın tek el backhandinin eşi benzeri yok.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (06.07.23 13:38:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.