[]

Deprem bölgesinde kiracısı olduğumuz evden çıkmamız isteniyor

01.09.2022 tarihi itibariyle 1 yıllık kira sözleşmesi yaptık 01.09. 2023 tarihine değin. Ev sahibimiz aynı zamanda binanın müteahhidinin oğlu ve biz sadece babasıyla muhatap olduk kirayı da düzenli olarak babasına her ay bankadan havale ettik. WhatsApp üzerinden de sürekli dekontu yine babasına gönderdim mesajlar duruyor. Şuan bize söylenen şu : Ev sahibimizin babası oturduğumuz evi ev sahibimizden alıp ev sahibinin kız kardeşine vermiş ve söz konusu kızkardeş Almanya'da ikamet ediyor o da evi satıp Antalya'dan ev almak niyetinde. Bu sebeple bize ev bakın diye uyarıda bulundu. Benim sorum şu evin maliki değişmezse kira kontratı bitti diyerek bizden çıkmamızı isteyebilir mi? İsterse ne kadar süre kalabiliriz. İkinci sorum evin maliki değişirse yeni malik mücbir sebeplerle çıkmamızı isterse ne kadar süre oturma hakkımız var.
Not:3 aylık bir evladım var ve bahsettiğim yer Kahramanmaraş merkez.



 
hayır isteyemez.

kira kontratını fesh etme hakkı sadece kiracıdadır, her yıl tekrar imzalanması gerekmez, kiracı fesh etmediği sürece 10 artı 1 yıl boyunca devam eder.

evin satılma durumları biraz karışık olmuş anlamadım ama evi satın alan kişi eski kira sözleşmesinin yeni tarafı olur, yani ev satılsa da sizi kimse çıkaramaz.

sadece evi satın aldıktan sonra 1 ay içerisinde kendim oturacağım diye size ihtarname çekerse, 6 ay içerisinde çıkmanız gerekir ama 3 yıl boyunca sizden başkasına da kiralayamaz. kendisinin oturmadığını ve başkasına kiraladığını veya o bölgede başka bir evi daha olduğunu düşünürseniz bir dava yoluyla tazminat alabilirsiniz.
  • wonnka  (06.07.23 13:22:25 ~ 13:26:06) 
sizin evden çıkmanızı "zorunlu" kılacak tek şey kesinleşmiş bir mahkeme kararıdır. bunun dışında yok evi satacakmış, kızı oturacakmış, görümcesi mahalleden geçecekmiş falan hiçbir önemi yok. ya karşılıklı olarak oturup konuşup ortak bir kararda anlaşacaksınız ya da siz normal şekilde kiranızı ödeyerek oturmaya devam edip ev sahibine de yasal yollara başvurmasını söyleyeceksiniz. karşınızdakiler nasıl insanlar, huzurunuzu bozar mı, fiziki bir saldırı girişiminde bulunabilir mi, siz bu süreçte bu tarz durumları göze alabilir misiniz gibi soruları kendiniz cevaplayarak izleyeceğiniz yolu seçebilirsiniz.


  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (06.07.23 14:27:52) 
Ev sahibi değişirse, kira kontratının sahibi yeni ev sahibi olur.

* Öncelikle evi almak isteyenlere göstermek zorundasınız. Ama haftada 1-2 gün belirleyip, "şu gün şu saatler gelsin görsünler" diyebilirsiniz.

* Yeni ev sahibi oturmak istemiyorsa, haklarınız devam eder. Kirayı yeni ev sahibine yatırırsınız

* Yeni ev sahibi, ev aldıktan sonra 1 ay içinde, "çık, ben oturacağım" diye ihtarname gönderirse, 6 aylık süreniz var. 6 ay içinde çıkmanız lazım.

* İnat edip çıkmazsanız, mahkemeye verip çıkartabilir. Mahkeme şehirden şehire değişiyor ama 1-2 yıl civarı sürer. Bir avukata danışırsanız size Maraş'taki yoğunluğu daha net söyler.

* En güzeli her aşamada açık ve net konuşarak, orta yolu bulmaya çalışmak. İmkanınız varsa, zorlayıp evi siz almaya çalışın.


.
  • kartallar yuksek ucar  (06.07.23 15:21:46) 
Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.


  • Raymalifalitiko  (06.07.23 17:05:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.