[]

Bu kadar az zayıflamam normal mi?

aralıklı oruça başlayalı 18 gün oldu. toplamda 4 kilo vermişim. bana çok az geldi...

kilo: 154
boy: 181
yaş: 32
spor: haftada 4-5 gün 20 dakika bisiklet
günlük adım: ortalama 3 bin adım. çoğu zaman da evdeyim.

 
Aralıklı oruç belirleyici bir unsur değil, önemli olan aldığın kalori miktarı. Bununla birlikte diyette 18 gün çok uzun bir süreç değil ama senin kilon yüksek olduğu için verilen kayıp normal gibi, o da tamamen yağ kaybı değildir bu arada. Ayrıca sende muhtemelen insülin direnci vs de vardır, onu kırana kadar da seyir yavaş olabilir. Kısacası aceleci olma kalorilerini hesapla kendine zaman tanı yoluna devam et. Geçmiş olsun.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (06.07.23 10:56:35 ~ 11:01:17) 
gayet iyi gidiyorsun tebrikler. gayet normal. imkan varsa 20 dakika bisiklet yerine 5 dk. eliptik bisiklet, 10 dk. koşu bandı, 5 dk. bisiklet yap.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (06.07.23 11:14:42) 
iyi bence de. çok hızlı vermen sağlık problemi yaratabilir.


  • paintov  (06.07.23 11:22:52) 
Mevzu sadece yemek yememek olunca bu sonuç doğal. Adımları artırabilirseniz esas etkiyi onunla görürsünüz diye düşünüyorum.


  • armagan abanuz  (06.07.23 12:11:45) 
Enteresan bir sekilde az kilo verdiğinizi düşünüyorsunuz. Tekrar tekrar okudum emin olmak için. Hayır az zayıflamadınız. Lütfen ,lütfen daha uzun hedefler koyun, insan oğlu kısa zamanda yapabileceklerini abartıp uzun zamanda yapabileceklerini küçümser. Ayda 5 kilo vermeye çalışmakla 12 ayda 24 kilo vermeye çalışmak arasında başarı şansı olarak dağlar var. Bu tabii ki özel durumlar harici, yani bir ameliyat için kilo veriyorsak orada durum farklı yada 3 ay sonra düğünümüz varsa başka şeyler düşünürüz ama o 3 ayın sonra 5-6 ay ödemesi olur.

18 günde 4 kilo normalde baya yüksek bir rakam. Normal bir insan için ayda 3-4 muazzam bir ay. Kas kütlesini koruyup yağ yakmaya çalışan define olmaya çalışan bir insan için 2 normal misal.

Tabii ki bu verdiğiniz kilo az biraz yağ ve suyunda içinde bulunduğu bir miktar leanmass. Uzun uzadıya girmemeye çalışarak her karb gr başına 3-4 gr su tutar. Siz normal hayatınızdan diyet yapmaya başladığınızda keto vs. yapmasanız bile daha az karb tüketmeye başladığınızdan ilk başta görece daha fazla kilo verilir. Bu bir süre sonra azalacaktır ama bu sizi yıldırmasın. İnsan evrimi kilo vermeme üzerinedir. Yani vücudunuz sağlıklı sağlıksız bilmez enerjinin korunumunu bilir, hep korumaya çalışır. Hep minimum enerji çıksın maksimum enerji girsin/korunsun ister. Dolayısıyla kilo vermeye çalışırken her gün önce kendi tabiatınızı yenersiniz.

KSYF deyinmiş, yemek yeme tercihleri, belirleyici unsur değiller. Yani OMAD,KETO,Vegan,6 öğün vs. uzun vadede farkları sizin sandığınız şekilde yok. Önemli olan sürdürülebilir bir diyet yapmak. Dolayısıyla ifle mutluysanız çok güzel devam. Ancak zorla sırf insanlar diyor diye if yapıyorsak onun hiç ama hiç bir anlamı yok. dediğim gibi 3 ay sonra bırakacağınız diyetin anlamı yok planı yaparken ben 1 sene 2 sene böyle yaşayabilir miyim diye sormanız lazım kendinize.

Sizin gibi yüksek ağırlıklarda Makroların çok da önemi olmadığını düşünüyorum yani kalori miktarı neyse onu tutururken ne yendiğinin o kadar da önemi yok ancak alınan karbın ve yağın temiz ürünlerden alınmasının vücudu ve ağız paletini terbiye etme adına, boş alışkanlıklardan kurtulup daha mindful bir yemek yeme anlayışını oturtma adına önemi var.

Çok önemli gördüğüm 1 tane tuzak var. top yekün saldırmak. Hayatında sürekli olarak diyet yapmayan insanlar kilo vermeye çalıştıkları zaman normal zamanda yediklerini çat diye yarıya indirip her gün spor yapmaya vs. çalışıp kendilerini başarması imkansız bir noktaya hapsederler. Bu yapmamanız gereken bir şey. Dedim ya vücut sizle savaşıyor kilo veremeyin diye, onu korkutursanız kaybedeceğinizden emin olur. Elinizdeki silahları teker teker kullanmalısınız. Dolayısıyla önce düzgün abartılı bir eksiği olmayan sizin için 700-800 kalori deficitli bir diyet. Bu sizi baya bir süre hiç bir bisiklet vs. ye ihtiyac duymadan götürür. Ancak bir noktada hem kilonuz düştükçe daha az beslenmesi gerekecek doku olacağından ihtiyaç kalori hemde bilinçli hareketiniz azalmaya başlar. (NEAT şimdi girmeyecem detayına ama en önemli faktör) iş te bu noktada cardio önemli bir silah olacaktır. Dolayısıyla şimdiden deli gibi her silahı kullanıp kendimizi yormaya gerek yok. Sabır önemli. Bu cardio yapmayın demek değil ancak hayatın her günü kendinizi iyi hissetmeniz lazım ki bunu yapabilesiniz bunun dengesi önemli.

Diğer önemli şey resistance training. Bir tür full body circuit program yapmanız lazım. Detayına yine girmeyeceğim.

Son olarak çoğu insan ne yediğini tahmin ederken %30 oranında hata yapar. İyi bir mutfak tartısı, yediğiniz her şeyi dindar şekilde ölçmek( yemeğin tadına bakmaktan, masadaki kaseden bir tane badem yemeye, herşeyi) ve bir app kullanmak fitnesspal vs. gibi başarının anahtarıdır.

ihtiyaç halinde yeşillendirin.
  • wallcan  (06.07.23 13:39:59) 
günlük aldığın kaloriyi hesaplıyor musun ? bunun dışında oruç yapman birşey değiştirmez. kalan 6 saat içinde 3000-4000 kalori alıyorsan kilo almaya devam edersin.


  • orpheus  (06.07.23 17:37:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.