[]

1.5'lik depremi hissetmek ?

1.katta oturuyorum. 3.5 katlı bina. 3 kat normal son kat yarım teras.

gece deprem hissettim çok küçüktü 1-2 saniye sürdü. 3 civarında bir şeydir herhalde dedim. saati not aldım . sonra baktım 1.5 olmuş 15 km derinlikte.

bu durum normal mi bende mı sıkıntı var bina da mı ?

 
zemin ve bina çok etkiliyor. çok sallanması sağlam olmadığı anlamına gelmez seniyor genelde ama... o işin düzgün yapıldığı yönetmeliğe uygun binalar için geçerli tabi.

benim de 2000 öncesiydi eski ev, yüzlerce km uzaktaki ortalama depremleri de hissediyordum yakınlardaki küçük depremleri de. gece uykumdan uyanıyordum ekşiye girip bakıyorum deprem başlığı açılmış oluyordu hop 500km uzakta filan... yeni eve taşındığımdan beri henüz bir kez bile deprem hissetmedim.
  • konetsu  (06.07.23 03:09:46) 
Yalnız saat "3 civarı" civarı 1,5 deprem için çok geniş bir aralık. Eğer merkez üssü tam yatağınızın altı değilse çok hissedilebilir bir deprem değil çünkü.

Büyük ihtimalle gece çarpıntı yaşayıp onu deprem sanma olasılığınız var mı? Ben bunu birkaç kere yaşadım.
  • akhenaten  (06.07.23 06:28:40) 
Deprem sanrısı.
Şimdinin saatini de not al deprem olmuştur.

  • pavlis  (06.07.23 08:03:11) 
hocam arada sallanti hissediyorsan norologa bir ugra..


  • cooperr  (06.07.23 08:39:22) 
köpek hisleriniz yoksa 1,5 luk hissedilmez bildiğim kadarıyla, ama derinlik de azmış ondan olabilir belki.


  • hobarey  (06.07.23 11:17:16) 
sende sıkıntı. 1.5 depremi hissetmezsin. ben de deprem bölgesinde yaşadığım için her sarsıntıyı deprem zannediyorum ilk dönemlerde. zamanla normale dönüyorsun. depremle yaşamayı da öğrenmen lazım


  • paintov  (06.07.23 11:27:40) 
depremler logaritmik ölçektedir yani 5 şiddetinde bir deprem 6 şiddetinde bir depremden 10 kat daha küçüktür. ortalama hissedilen depremlerin 3-4 aralığında olduğunu düşünürsek bunlardan yaklaşık 100 kat düşük bir sarsıntıyı hissetmek pek mümkün görünmüyor.


  • orpheus  (06.07.23 17:54:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.