[]

İş, işteyken mi bulunur?

İş arıyorum bayadır. kiminle konuşsam kötü de olsa bir işe gir daha iyisini çalışırken bulursun, iş işteyken bulunur diyor.

bunun bir geçerliliği mantıklı açıklaması var mı?


 
Mantıklı açıklaması işi ararken bir yerden iyi kötü para gelmesi. başka bir olayı yok.


  • synesthesia  (06.07.23 02:41:36) 
Sizi stratejik ve psikolojik olarak da daha iyi konumda tutuyor.

Bazı şirketler cv'nizde o anki çalışma durumunuzu göz önünde bulunduruyor, mülakatta ailenizle yaşayıp yaşamadığınız gibi şeyleri soruyor. Bu gibi şeyler sizin ne kadar düşük ücrete ikna olabileceğine bir işaret. Bu stratejik kısmı. "zaten bir işim var, kendi evimde yaşıyorum" diyen birini ikna etmek "işsizim, ailemle yaşıyorum" diyen birini ikna etmekten daha zordur.

Psikolojik kısmı da aynı şekilde, zaten hali hazırda bir işiniz varsa maaş pazarlığını daha rahat yaparsınız, blöfler sizi etkilemez.
  • akhenaten  (06.07.23 06:37:32) 
Bir ay önce girdiğiniz işte çalışırken başka bir yerle pazarlık yapmanız görüşme esnasında pek işe yaramaz. CV'nizde daha 1 aydır çalıştığınız gözükecek ve paralelde iş arıyorsunuz. Kendileri paralel bir evrende yaşadıkları için benim bildiğim hiçbir İK buna "halihazırda 1 aylık işi varmış ve yeni iş arıyor. olumlu" demez.


  • synesthesia  (06.07.23 08:02:42 ~ 08:08:46) 
Mantıklı açıklaması şu;
İş bulamazsan sap gibi ortada kalma.

  • etna  (06.07.23 08:02:57) 
Mantıklı diğer açıklaması şu;
işsizken başvurduğun firmalar seni parmağında oynatırlar. Bu adam nasıl olsa işe muhtaç bizim verdiğimiz fiyatı kabul etmek zorunda diye düşünürler. İşin varken elin her zaman daha güçlü olur.

  • useless  (06.07.23 09:45:27) 
çalışmıyorken maddi sıkıntı çekmiyorsan senin için geçerli değil bence bu içine sinen bir iş olana kadar bekleyebilirsin.


  • hobarey  (06.07.23 11:18:49) 
elinizde hali hazırda bir gelir varken daha seçici olursunuz. pazarlığın şartları sizin elinizde olur.

diğer türlü onlar sizi seçer.
  • gurur  (06.07.23 11:37:11) 
Etik değil, boşta kalmayayım diye saçma sapan bir yerde saçma sapan bir paraya çalışılmaz.


  • kimlanbu  (06.07.23 16:36:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.