[]

Mavi yakalilik zor geliyor

Mental acidan sorun yok isci aile cocuguyum zaten calisiriz emekciyiz ama fizik, kondisyon zorluyor. Tr'de beyaz yakaliydim, iskandinav bir ulkede mavi yakaliyim su an, fabrikada ise basladim. Sabah 7 aksam 7. Yarim saatlik 2 mola. Icerisi konferans ligi:) Onum arkam romen, polonyali. Parasi cok iyi. Mesai, hafta sonu falan yaparsam deli para. Ama is agir, yorucu. Cok cabuk yoruluyorum, hamlik var, yumusak kaliyorum oraya galiba. Arkadaslar idare ediyorlar saolsunlar da nereye kadar? Naapmak gerekiyor, yuksek kalorili mi beslenecez, enerji icecegi mi icecez, pekmez mi yiyecez, sabah acma germe jimnastik mi yapacaz kisaca mavi yakalilik yapmis tecrubeli arkadaslar var mi bu yollardan gecen? Bundan sonra full mavi yaka dever eder miyim bilmiyorum ama elimiz biraz para gorsun en az 7-8 ay calisalim diyorum. Kapi onune koyulmayalim bir haftada.




 
Sabah 7 aksam 7 yorulman oldukca dogal aslinda alismamis biriysen, iskandinav ulkelerinde 12 saat calismak zorunda olmak da garipmis. Avrupa'da boyle agir isler icin standart 8 saattir, mesai yapilacaksa eger maksimum 12 saattir. Her gun 12 saat calisma avrupa'yi gectim, turkiye'de bile artik cok normal degil.

Gereksiz uzattim ama is sozlesmeniz var mi, bir sure sonra ulkede yeriniz saglamlasinca hakkinizi aramalisiniz bence, kacak gocmen olarak calismiyorsaniz, bu kosullara katlanmak durumunda degilsiniz.
  • bosver nicki  (05.07.23 22:55:32) 
ilk haftadan kapıya koymasınlar diyosan yeni başlamışsın diye anlıyorum. ilk haftadan tabi ki hamlık olur. 2-3 haftada toparlarsın. önemli olan öğün atlamayıp enerjini yüksek tutman ve iyi uyuman. bi de sakatlanmamaya çalış.


  • sttc  (05.07.23 22:59:37) 
@bosver nicki her isimiz yasal. Kimse kimseyi zorla calistirmiyor. Sozlesme 48 saat. Isletme 7/24 calisiyor, istersen gece istersen gunduz istedigin shifte calis, istersen haftada 6 gun *12h'den calis. Adamlar isciye muhtac. Misliyle oduyorlar, hak yeme vs sikinti yok.

Dedigin gibi 12 saat calismada yorulmak dogal ama diger arkadaslar caki gibi. Espriler, keyifler yerinde, isin bitmesine 2 saat var, ordan oraya enerjik bicimde kosturuyorlar falan bense son 3-4 saat uflesen yikilacak boksor gibi oluyorum. 50lik adam benden daha zinde.
  • freedonia  (05.07.23 23:02:03 ~ 23:16:32) 
15 yıldır masa başı çalışıyorum ama önceki 25 yıl top class ameleydim.
her yaz tatilinde işe başladığımda pestilim çıkardı ama bir iki ay içinde toparlardım.
sizinki de gayet normal. 12 saatlik çalışma da işi biraz zorlaştırır. iş harici bol bol uyumaya bakın. kısa zamanda toparlarsınız.
  • lazpalle  (06.07.23 09:17:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.