[]

emdr deneyimi olan var mi?

ameliyat fobim var. bu yontemi arastiriyorum bir kullanici ozelden, bir kullanici da dunku soruma cevaben yazdi bu yontemi.

ameliyat fobimle ilgili hatirladigim bir sey var.
9 -10 yasindaydim annem yeni ameliyat olmustu, eve gelen bir arkadasina ameliyatini anlatiyordu. odadaki yerimize kadar hatirliyorum o gunu. annemler salonun koltuklu bolumundeydi ben de obur tarafinda yerdeyim. ama kulagim onlardaydi.
annemin kurdugu bir cumle kulagimda hala. soyleyis tonuna kadar. baska hicbir sey hatirlamiyorum o gunden. annem arkadasina sedyede goturuyolar ya sanki olume gidiyosun demisti.

belki de bu korkumun ama kaynagi bu cumledir.
belki emdr bende ise yarar.
okudum biraz duyular, goz hareketleri falan denilmis ve hicbir sey anlamadim. yoksa bir hipnoz mu bu ama hastanin bilinci acik olurmus terapide.

biraz anlatir misiniz bilenler.
ve fobi tedavisinde onerebileceginiz isimleri de yazabilirsiniz istanbul avrupa yakasi.

 
www.dbe.com.tr

Ben burada gitmiştim. Terapistin adını hatırlamıyorum ama bana burayı çok güvendiğim bir terapist tavsiye etmişti zamanında. Kötü uzman çalıştırmadıklarını söylemişti.

Anlattığınız durum EMDR ile hızlı çözülebilecek bir şeye benziyor.

Benim de zihnimde beni çok rahatsız eden bir “fotoğraf” vardı. Her bir detayı zihnimdeydi ama ne önü vardı, ne arkası. Ancak o fotoğraf beni tepetaklak etmeye yetiyordu.
Bende uyaran olarak dokunsal uyaran ile odaklanabilmiştim. Diğer uyaranlar ve çalışma şekilleri için:
www.medicalpark.com.tr
Hipnoz falan değil tabii ki. Bu link gayet güzel açıklamış.

Emdr’ın çok hızlı çözüm verdiğini duydum, kısmen tecrübe ettim. Ancak zihninizdeki “fotoğraf” filme dönüştüğünde o filmden ne çıkacağını bilemiyorsunuz başta. Ben o filmi ilk gördüğümde 3 gün hasta gibi yattım. Yemek bile yiyemedim. 4 seanstan fazla devam da edemedim zaten. Ama kendimce “kötü” olarak tanımladığım 4 seanstan sonra bile çok gelişme kaydettim.

Sizin korkunuzun da bu yöntemle hızlıca çözüleceğini tahmin ediyorum.
  • irene  (05.07.23 21:48:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.