[]

Evde yemek yapma olayını nasıl halledebilirim ?

Bütün gün evdeyim. Yumurta falan kırabiliyorum ama sadece o var. Sağlıklı yemek yemek istiyorum. Üniversite yemekhanesinde yiyordum bir ara baya kilo vermiştim. Üniversite 1 saat uzaklıkta bir de şimdi bu sıcakta yemek için gitmek saçma geliyor.

dışardan pilav falan söylerim ama onların da sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. kısaca evde sağlıklı bir şekilde ne yapabilirim.


 
3/4 su bardağı beluga mercimek al.
yarım saat sıcak suda beklet, 20 dakika kaynat ve süz. Soğur.
Salatalık doğra
Domates doğra.
Taze soğan doğra.
Maydanoz doğra.
Yarım çay kaşığı tuz, sirke ve zeytinyağı.
Karıştır hepsini.
Karıştırdığın kaşıkla ye de fazladan bulaşık çıkmasın.
Mis
  • Mirket  (05.07.23 21:01:15) 
mevsime göre hareket et. mesela bu aylarda, taze fasulye, patlıcan var. bunların yemeğini yap.ister karıştır yap içine patates falan kat ismi türlü oluyor. istersen tek tek yap. p

patlıcanı ister közle salatasını yap. kıyman varsa fırında kızarttıktan sonra karnıyarık yap sağlıklı olsun dersen.

sürekli sebze olmaz proteinde lazım dersen, kasaptan iri doğranmış haşlamalık al, 300 gram düdüklüde kaynat limonu sık iç.

sakatat seversen ciğer sote yap. çok basit: soğanı sarımsağı, ciğeri tavaya at, bir bardak su dök, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişir. baharatını kat. ekmek arası yap.

bakliyatta lazım: 1 su bardağı faslyeyi haşla önce az suda. salça ve soğanı kavurduğun düdüklünün içine kat. yanına ister bulgur pilavı istersen pirinç.
  • geveze yazar  (05.07.23 21:33:38) 
youtube


  • bir soru sorcam  (05.07.23 22:39:07) 
youtube'da cok sayida boyle basit yeni baslayanlar icin tarif var. direkt bir tanesine atla fazla dusunme.


  • hot potato  (05.07.23 23:15:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.