[]

Nükleer bir serpinti durumunda kullanmalık İyot Tableti Ne Almalı?

Bu ukraynadaki olaylar malum. Covid dönemi maske dağıtımı gibi bir iyot tableti dağıtımı yaşanabilir kötü senaryoda.

Bu durumda kullanmak üzere iyot tableti ne almalı? 130mg mış yetişkinin nükleer bir durumda kullanması gereken miktar. Yurtdışında 65mg lık kutular var mis gibi, bizde öyle bir şey bulamadım.

Ne almalı kenara koymalıyım?

 
iyot tableti çok primitiv bir önlem, iyot izotoplarının troidinde birikmesini engellemk için tiroidi iyoda doyuruyor. ama aynı miktarda radyoaktif malzemeyi vucudunda taşıyorsun gene. iyodu antibiyotik gibi bir koruma olarak düşünme.

asıl tehlike gıdalar ve serpinti ihtimali. bu kadar ciddiye alıyorsan kaliteli bir geiger sayacı ve kişisel dozimetre edinmek daha mantıklı. ayrıca radyasyonun nasıl etkilediği, nasıl çalıştığını anlamak faydalı olur.

bir yerlerde radyoaktiflik haritası vardı. dağınık sensorlerden toplanan veri internete aktarılıyordu. buradan riskli bölgeleri takip etmek de bir seçenek olabilir.

ben ne ukraynanın ne de rusyanın bir nükleer santrale karşı saldırı düzenleyeceğine inanmıyorum. sonuçta sadece düşmana değil kendi halkına, topraklarına ve tarımına da çok ciddi zarar veriyor olacak. bunu kimse istemez.
  • orpheus  (06.07.23 18:00:53 ~ 18:07:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.