[]

Geçmeyen öksürük

3 hafta kadar önce ağır grip gibi bi şey geçirdim. Grip de zor geçti de öksürük yordu artık. Boğazımda göğsümde ağır bi his var. Doktora sordum, geçer dedi -_- film fln çektiricem, randevu aldım ama geceleri doğru düzgün uyutmuyor. Var mı bi kocakarı formülü azıcık rahatlatan? Teşekkürler.




 
Valla korkutmak gibi olmasın ama annem 1 ay önce böyle bir grip geçirdi. Dün gittiği doktor bronşit olmuşsun demiş. Kortizon iğnesi, ilaç ve şurup vermiş. Ben de şu an grip aşamasındayım. Öksürüge ve tahriş olan boğaza iyi gelsin diye bal, zencefil, limon, karabiber, zerdeçal karışımına sıcak su ekleyip içiyorum. Iyi geliyor.
Geçmişler olsun.

Edit: bunu sadece toz zencefil ve 1 tatlı kaşığı balı karıştırıp yutmak da bir çözüm.
  • Amaranta ursula  (04.07.23 22:43:32 ~ 22:54:16) 
Bu yil benzer bir sorunu ben de yasadim. Öksürügüm gecmek bilmedi. Doktorun dedigine göre, bu yilin hastaligi gecmeyen öksürükmüs. Geceleri öksürükten uyuyamayinca nane cayi icmeye basladim. Bir miktar rahatlatti. Doktor ilk basta öksürüge karsi etkili bir damla verdi. Bu damla gece uykuya dalmami kolaylastirsa da tam bir cözüm olmadi. En son antibiyotik kullanmaya basladim. Böyle böyle 40-45 günü buldu tamamen iyilesmem. Cok gecmis olsun.


  • chihirovekohaku  (04.07.23 23:29:20 ~ 23:30:02) 
Geçmek bilmeyen, başlayınca neredeyse kusuncaya kadar devam eden öksürüğüm için KBB uzmanına gitmiştim. Alerji dedi. İki iğne, bir hap ile bir haftada şifa buldum.

Sizinki de böyle bişey olabilir mi acaba?
  • Mirket  (05.07.23 00:21:16) 
Çok saçma gelecek çünkü bana da öyle geliyordu ve son çare olarak yaptım fakat mucizevi bir şekilde işe yarıyor.

Taze zencefil alıp rendeliyoruz, sonra suyunu sıkıp yarım çay bardağını şat atıyoruz.
Tadı çok acı ve içince damarlarında akışını hissedebiliyorsun. 10 dakika dayan sonra su iç.
Ben iki defa yaptım, birincide azalttı, ikinci de öksürük ve hastalık bitmişti.

Tamamen kendi deneyimim, öneri değil. İşine geliyorsa.
Teşekkür etmeyi unutma, by.
  • pavlis  (05.07.23 08:35:11) 
benim de öksürüğüm çok uzun sürmüştü. çeşitli inhaler kullandım. en sonda ağır bir inhaler kullandığım ve azalarak bitti.

benimki alerjikti ama.
  • Hallegadola  (05.07.23 09:05:22) 
bende 1.5 senedir var, geçmiyor bir türlü girmediğim doç. prof kalmadı. yaş da daha 19. kimisi reflü diyor, kimisi astım, kimisi alerjik rinit. ülkedeki doktorlar gerçekten çok kalitesiz


  • hold the door  (05.07.23 12:14:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.