[]

Camiden gelen şarkı söyler gibi ses

selamlar

dini bilgim ve ilgim pek fazla değil. yaşadığım semtin nadir camilerinden biri evime çok yakın. arada sırada ve de şu an (20.55) mikrofona konuşan kişiden şarkı söyler gibimsi sesler geliyor. şöyle bir ses: bir erkek sesi şarkılı nağmeli birkaç kelime söylüyor da sonra susuyor. 10 sn sonra yine bir şeyler söylüyor mesela "Alllaaahhh..." gibi bir şey diyor sonra susuyor. bu konuşan kişi ne yapıyor? merak ettim çok, açıklarsanız sevinirim.


 
İlahi?

www.youtube.com
  • Mirket  (04.07.23 21:12:03) 
Pek bir dini bilgim yok ama belki bir cesit zikir törenidir??


  • chihirovekohaku  (04.07.23 21:15:48) 
Bazı camilerde dışarıda hoparlör olur o da cami dolu olunca dışarıda ki cemaat hocayı duysun diye. Genellikle kapatılmaz. Yani hoca cemaate namaz kıldırıyor olabilir. Öğlen namaz vaktinde vaazıda dışarı verirler


  • 1917  (04.07.23 23:10:20) 
Hoca cemaate akşam namazı kıldırıyor İstanbul’da o saatte. Yanlışlıkla hoparlör açık kalmıştır, cemaat dışarıya taşınca hoparlörden verilir ses.


  • Aydan Dustum  (05.07.23 00:44:11) 
20.55te diyorsun
biraz öncesinde akşam ezanını da duymuşsundur
o halde namaz sonrası tesbihat olduğunu
tesbihatın müezzin tarafından makamlı (nağmeli değil) okunduğunu hesaba katarsak;
tesbihattır

evine yakın demiş, cuma hariç dışarıda açmazlar hoparlör, bilen bilir, o ihtimal de yok
  • mimo  (05.07.23 04:16:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.