[]

Eski bir bilgisayara format atmak

xp kurulu bir bilgisayar nasıl formatlanır?




 
Tekrar XP kuracaksanız windows xp boot disk usb ya da windows xp bootable usb diye arayın, güvendiğiniz bir kaynaktan (boş usb belleğe) boot disk oluşturun. Disk oluşturduğunuz sitede XP'yi baştan nasıl kuracağınızı da anlatır zaten. (Aktivasyon kodu ister mi emin değilim, bilgisayar açılıyorsa aktivasyon kodunuzu bulup bir kenara yazın ya da korsan aktivasyon yaparsınız.)

XP yerine başka bir işletim sistemi kuracaksanız aynı şeyi xp yerine windows 7, 8 neyse artık öyle arayıp disk oluşturarak yapın.
  • kobuzchu kiz  (04.07.23 20:38:19) 
işletim sistemi kurmayacağım. kasayı birine vereceğim için formatlıyorum


  • roe  (04.07.23 20:51:51) 
xp döneminde windows 10 gibi sıfırlama yoktu zaten. direkt işletim sistemini baştan kuracaksın işte. kurmuşken de xp kurmanın anlamı yok desteği yıllar önce bitti internette dolaşmak bile problem xp ile. tarayıcılar da desteklemiyor artık. windows 10 kur geç.

benim de xp döneminden kalma 2006 model pc var windows 10 kurulu. ssd varsa işlemci de tek çekirdekli filan iyice çöp bişey değilse iş görür. ha internetle işi yok retro gaming için alacak diyorsan alan kişi zaten kurar işletim sistemini kendisi. anlıyordur...
  • konetsu  (04.07.23 21:08:23) 
O zaman bütün dosyalarınızı silin, sistem dışındaki uygulamaları da silin, sonra harddiskleri herhangi bir file shredder'la temizleyin.
www.lifewire.com

recoverit.wondershare.com
Sonra da şurada "Case 2 Formatting the System Drive on Windows XP" başlığındaki wizard'la XP'yi temizleyin.
  • kobuzchu kiz  (04.07.23 21:09:42) 
dos komutları çalışmaz mı bu bilgisayarlarda? bir ben mi dinozorum aranızda.

anakart markasına göre açılışta f5, f8, f10 bir tuşa basıyorsunuz, karşınıza bir liste geliyor, hani güvenli kipte falan başlatmak için basılan tuş.

o tuşa basarak boot edin, karşınıza çıkan listeden "sadece komut istemi" seçeneğini seçin. eski model dos ekranı gelecek. oraya "format c:" yazıp enter'a basacaksınız (tırnakları yazmayın).
  • kibritsuyu  (04.07.23 23:14:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.