[]

Yurtdışı eğitim vizesi alırken ülkeler verilen belgeleri kontrol ediyor mu?

Mesela bankadan 6 ay hesaptaki para dökümünü istiyor. Atıyorum para burgan bankta. Avrupa ülkesine verdiğimiz hesap dökümünü bankayla iletişime geçip doğruluyor mu? Yoksa sahtekarlık yapsan kim bilecek durumu var mı?

Diğer hususlar da mesela sgk dökümü. İş kodları vs var ama bunları oturup araştırıyor mu bu adam eğitimiyle alakalı çalışmış mı diye?


 
sgk dökümünü noter onayli yeminli tercümeli filan istiyorlar ciddi vizelerde.

egitim bilgileri apostil + noter onayli ymeinli tercümeli istiyorlar. kimi ülke qr koud mümkünse böyle belge isteyebiliyor.

yine de belki zorlayan bir sekilde yapabilir sahteciligi lakin örnek olarak almanyada döküman sahteciligi cok ciddi suc ve zaman asimi yok.

eger sahtecilik ciddi bir yerde kullaniliyorsa, doktorluk, pilotluk, kaynakcilik, ascilik gibi buralardan meydana gelecek hatalar suc olarak yansiyor. örnek olarak kaynak yapilan yerde sikinti cikar ve zarar olusursa bir kiside, bu bilerek yapilmis kategorisine giriyor ve cok asiri bir suc zinciri olusuyor. asagi yukari cogu ülkede benzer.
  • bora benim lan aslında  (04.07.23 16:59:53) 
Olağandışı bir şekilde anormal para girişlerinin her zaman vize başvurularında sıkıntı yaratma potansiyeli vardır. Sorun çıkmayabilir de ama bu ihtimali akılda bulundurmak lazım.

Ayrıca Vize/eğitim başvuru/oturum başvurularında verdiğin dökümanlar her türlü incelemeye tabii tutulabilir gerekirse.

Zaten sahtecilik falan yapılmaya çalışılması zaten saçma girişimler olur onu geçelim. Bazı durumlarda duyduğumuz "ben şöyle yaptım sıkıntı olmadı" örnekleri de kişinin überzeki olmasından değil de dönemsel denk gelen esnekliktendir.
  • AlsterWasser  (04.07.23 17:05:47 ~ 17:07:51) 
@bora
Sgk dökümanını e-imzalı istediğinde kontrol edilebilir olduğu için zaten onda sahtekarlık yapılamaz da, iş kodu yazıyor, araştırmadan bulunacak bir şey değil. Ama adam onu oturup tek tek araştırıyor mu mesela? Atıyorum ben bi firmada alakasız iş yapmama rağmen işletmede yöneticiydim diyorum.

@alster
Hocam hesapta zaten yüklü para var ama okul parasını ödeyince düşük gözükecek. Yani yüklü giriş değil de paradaki çıkışı maskeleme diyelim
  • Unde bach canim  (05.07.23 00:01:14) 
ilk once okula bakarlar, dandik okullara kolay kolay vize vermiyorlar artik.
tavsiyem ogrenci olarak cikacaksan duzgun bir acenta ile calis, biraz vize isini onlar halletsin.

  • cooperr  (05.07.23 00:41:56) 
@cooper
Dandik okul derken yurtdışındaki dandik okullara mı?
Eğer onu kastediyorsanız, acenta bana önerdi de o kadar parayı dandik bir okula vermek istemediğim için istemiyorum dedim. Zaten sadece iyi okullara bakıyorum ama parasal olarak ancak istedikleri alt limitten para gösterebiliyorum. Sgk olayı da sigorta var ama alakasız bir sektörden
  • Unde bach canim  (05.07.23 01:14:43) 
yani siz olayi biraz yanlis yorumlamissiniz.

is kodlari uluslarasi, dolayisi ile pek öyle karsidaki memuru zorlayacak bir sey yok :D :D

hatta burada yalan söylemeniz aninda anlasilacak bir sey.
  • bora benim lan aslında  (05.07.23 03:26:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.