[]

istifa etme ve izin ücreti ödenmesi konusunda

merhaba, istifa ediyorum ve bir şey sormam gerek. benden bir kağıda kendi isteğimle istifa ettiğimi ve herhangi bir alacağımın olmadığını yazıp imzalamamı istediler.

sorum şu, isterlerse izin ücretimi vermeyebilirler mi böyle bir durumda? (bu arada davranış olarak herhangi bir sıkıntı yok sadece meraktan soruyorum)


 
Mesele sadece ödeyip ödememeleri değil aslında. Siz genel olarak alacağım yoktur diye bir beyana imza atarsanız bunu kullanarak isterlerse olayı yokuşa sürebilirler. Yani birçok işçi davalarda haklı olmalarına rağmen alacaklarını geç ve zar zor alabiliyorlar bunda bu gibi şeylerin de payı var.

Eğer şirkete güvenmiyorsanız alacağınızı alıp öyle imza atın ya da izin günleriniz için şerh düşerek imzalayın.
  • akhenaten  (04.07.23 12:01:40) 
akhenaten +1.

sakın alacaklarınızı almadan imza atmayın. aynı şeyi bana da denediler, alacaklarımı almadan imza atmam diyince bir anda kanlı bıçaklı olduk, bize neden güvenmiyorsun falan demeye başladılar. üstüne bir de yatırdıktan sonra "biraz fazla yatırdık harçlık olsun eheeh" gibi birşey söylediler ki alacaklarımı hesaplamıştım, yine de eksik yatırmışlar. lanet olsun diyip eksik yatmasına rağmen atmıştım imzamı hesabıma para geçtikten sonra.
  • mrtkp1234  (04.07.23 12:06:17) 
Güzel ayrılacağınız bir yer bile olsa işleri tatsızlaştırmak için yapılabilecek en saçma hareket.

Bence doğru olan önce istifa dilekçesini vermek, alacak verecek hallolunca da alacağım yoktur diye kağıt imzalamak.

İçerde kalan izinleri vermeyebilirler, anlaşma yoluna gitmek en iyisi olur. İzinler ihbar süresinden düşülemiyor normalde ama böyle bir çözümü kabul ederlerse ne ala.
  • kimlanbu  (04.07.23 13:06:26) 
sakin oyle bir sey yapma, ilerde basin agrir. once istifa edersin sonra muhasebe icerde kalan gunlerini ve alacagini vs hesaplar sonra o para hesabina yattiktan sonra ancak oyle bir kagit imzalanir. bunu bastan isteyen bir isveren de yuksek ihtimalle kotu niyetlidir. uygun bir dille soylersin kavga gurultu cikarmadan.


  • bay b  (04.07.23 13:14:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.