[]

Yurt Dışından Getirilen Telefon

Üç sorum olacaktı. Bilgisi olan varsa yeşilini beklerim.

1- Yurt dışına telefonsuz gidip 2 telefon satın alıp, 1 telefonu kutusunu hiç açmadan (gümrüğe işleterek) diğer telefonu ise cebimde kullanmakta olduğum kendi telefonummuş gibi sokabilir miyim (cebimde getireceğim gümrükte işletilmeyecek)

2- Yurt dışına tek telefonla çıktım, yeni telefon satın aldım ve ona da hemen bir sim kart taktım. Ülkeye girerken yeni aldığım telefon yurt dışındayken mevcutta kullandığım telefonlardan bir tanesi - biri iş biri şahsi telefonum desem sıkıntı çıkmadan gümrükten geçebilir miyim (yeni aldığım telefonun işletilmemesini göze alıyorum)


3- Yurt dışına hizmet pasaportuyla çıktığımda getirdiğim telefonu pasaportuma işlettim diyelim, 3 ay içerisinde hususi pasaportumla yurt dışına çıkarsam hususi pasaporta işletecek şekilde yeni bir telefon daha getirebilir miyim?

Yurt dışından iki telefon getirildiğinde gümrüğün el koymayacağı şekilde ikinci telefonu (kayıt edilmeden) ülkeye sokabileceğim bir püf noktası bilen varsa yeşilini beklerim.

 
3-yurtdışına her çıktığında yeni telefon getirebilirsin. ama bir pasaporta iki yılda sadece 1 telefon kaydedebilirsin.


  • mister green  (04.07.23 06:54:26) 
1- normalde evet. Son zamanlarda nasıl oldu bilmiyorum ama yanınızdaki telefona bir kurdale yapıştırıp hediye götürüyorum deseniz kim ne diyecek? Kaldı ki yasal olarak 1 tane alma hakkınız var cebinizdeki hariç.
2- bir sıkıntı olmaz gümrük açısından.

Millet bu soruları daha çok 2-3 telefon için soruyor. Sizin dedikleriniz için sorun olmaz. Ama yeni telefonların kutusu birden fazla olmasa iyi olur. Kutusuz telefonlar sayısı 2yi geçmediği sürece sorun olmaz.
  • Unde bach canim  (04.07.23 12:55:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.