(2)
Ethernet baglantisi olmayan printer i networke nasıl baglariz?
Merhaba sevgili printerseverleriBasliktan da anlasilacagi uzere bir adet ag baglantisi girisi olmayan samsung marka printer ımızı aga baglayip ofis ortamına sokmak istiyoruz. Printerin herhangi bir b.sayara baglamadan direk aga girmesi gerekiyor. Bunu daha once yapan veya nasıl yapabileicegim konusu
Merhaba sevgili printerseverleri
Basliktan da anlasilacagi uzere bir adet ag baglantisi girisi olmayan samsung marka printer ımızı aga baglayip ofis ortamına sokmak istiyoruz. Printerin herhangi bir b.sayara baglamadan direk aga girmesi gerekiyor. Bunu daha once yapan veya nasıl yapabileicegim konusunda yardımcı olacak var mıdır?
Tesekkurler.
0
illa ethernet girişi olmasına gerek yok, bir tane bilgisayara rs232'den bağlarsınız, ağ paylaşımından da yazıcıyı paylaşırsınız.
0
www.penta.com.trburadaki "print server" olarak tabir edilen ürünler bahsettiğiniz işe yarıyorlar. elime ladox'un ld-3101 modeli geçmişti bir yerlerden, geçenlerde usb soketi dahi olmayan çok eski bir yazıcıyı kullanabilmek için ilk defa kullanmak zorunda kaldım bu cihazı ve işimi de gördü, memnun kaldım açıkçası. bu cihaz ethernet ağında başka bir bilgisayarmış gibi ip'ye sahip oluyor ve kutusundan çıkan arayüz programını yüklediğinizde, ağı tarayıp bu cihazı buluyor. daha sonra cihazı, yazıcınızın iletişim yolu sanal olan bir kopyasıyla bağdaştırdığınız takdirde(nasıl yapılacağını sihirbaz anlatıyor) sorunsuz çalışıyor.
0
abcdefghijklmnoprstuvyzqwx1234567890rca
(
29.06.10)