[]

Araçtaki bitik akü ile ilgili sorular

Selam, belki de saçma bir soru ama elektrik bilgim yok.

10 gün kadardır akü bitik, araç yatıyor. Ben inip akü kutup başlıklarını önce eksi, sonra artı olmak üzere söktüm. Ama aküyü içinde bıraktım, yarın dolusu ile değiştireceğim. Hazırlamış oldum diyelim. Sorular şöyle ;

1 - Kutuplardan sökülerek uzaklaştırılan vidalı uzantılar boşlukta duruyor şu an, bir yere falan değer mi, değerse bir şey olur mu ? Araç çalışır durumda değilken elektrik zaten olmaz ki, di mi?

2- Aküyü de elime alacakken, elektrik yok sonuçta, çarpılma ihtimalim olmaz di mi ? Yoksa yine de kutupları ellememek mi lazım?


3- Alacağım aküyü taktıktan sonra da belki eksi kutbu sökerek bekletme ihtimalim var, araba yatıyor cünkü, bu doğru bir davranış mı ?

Anlayan biri varsa ve aydınlatabilirse makbule geçer valla. Teşşekkürler.

 
1. Statik elektrik, şase vb. riskleri göz ardı etmeyin. Aracın ETACS ve ECU'suna hasar verebilecek elektrik akımlarından uzaklaştırın. Bunun için de o vidalı uzantıları plastik bulaşık eldiveni gibi iletken olmayan şeylerle sarın.

2. Hayır, ağırdır, dikkat ederek çıkarın. Ağırlığından dolayı elinizde terazileyemezseniz sağa sola çarpar, başka sensör, soket ve bağlantılara zarar verebilirsiniz. Tutup tamamen yukarı doğru çekin.

3. www.mutlu.com.tr
  • zaman ilac degil insanlar unutkan  (04.07.23 01:59:18) 
1- akü bağlı değilken sistemde enerji yok yani risk yok

2- akü 12 volt seni çarpmaz, sadece aküler çok yüksek akımlıdır yani ince kablolar veya zayıf kontaklar üzerinden akım geçerken çok ısınabilir. örneğin yanlışlıkla kısa devre edersen elindeki kablo yanarak eriyebilir elin yanabilir.

3- eksi kutbu araçta bir kaçak sözkonusu değilse sökmene gerek yok.

yeni aküyü taktıktan sonra bi 10 dakika rölantide şarj et, sonra mümkünse 1500-2000 vveya üzeri devir gibi 30-40 daika daha yol yaparsan akü uzun süre beklemeye hazır şarj olmuş olur.
  • orpheus  (04.07.23 02:39:21 ~ 02:40:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.