[]

1 haftalık sırbistan/balkanlar gezisi soruları

bayramda sormuştum aslında ama herkes tatildeydi sanırım o yüzden tekrar sormak istedim. 1-2 arkadaşla birlikte gidicez. öncelikle geziden istediğim şey gündüzleri turistik yerlerini gezmek, şehrin güzel restoranlarında meşhur yemeklerini/tatlılarını yemek. akşam da güzel bir barda pubda oturup içmek eğlenmek. ancak merak ettiğim bazı şeyler var aşağıda onları sorayım tek tek.

1) ilk gidiş belgrad'a olacak. vizesiz gidiliyor malum. diğer vizesiz balkan ülkelerinde veya sırbistan'da gitmişken uğramazsan yazık olur dediğiniz başka yerler var mı? muhtemelen vardır turlarda çok balkan şehri yazıyor ama hepsinin kısıtlı zaman aralığında zaman ayırmaya değer olduğunu sanmıyorum sayı artsın diye götürülüyor bazı yerlere sanki, sizce hangileri gerçekten görmeye, gezmeye değer? 1 haftalık tatil süresini şehirlere nasıl dağıtmalı? (1 hafta fazla uzunsa bu plan için 5 gün de olabilir veya azsa 8 güne de çıkarabilirim planı). illa gitmişken 5 ülke 10 şehir göreyim tribim de yok belgrad'ın tadı 1 haftada anca çıkıyorsa full orada da kalabilirim.

2) otele yatmaya girmeyi düşündüğümüz için leş bir yer olmadıktan sonra çok önemi yok nasıl olduğunun. ama belgrad ne kadar büyük bilmiyorum. airbnb'den veya otel sitelerinden en ucuzu bulup kalsak gezilecek yerlerden çok uzak bir konumda çıkma ihtimali var mı? atıyorum bilmeyen biri istanbul diye beylikdüzü'nden ev tutar gününün 3-4 saatini kaldığı yere gidiş dönüşe harcar böyle bir şey olsun istemem. öyle bir durum varsa kalacağın yerin şu lokasyonda olmasına dikkat et gibi bir öneriniz varsa iyi olur. gezmek için başka şehir önerileriniz varsa aynı şekilde onlar için de aynı soru geçerli.

3) bölgeyle ilgili genel tavsiyeleriniz varsa onları da paylaşabilirseniz sevinirim. şurayı kesin gez, şu restorana kesin git, şunu mutlaka ye, şunu mutlaka yap vb. gibi.

4) turlara da bakıyorum ama sanki kendi planını yapıp gitmek daha mantıklı geliyor bana. dediğim gibi gezdirmek için gezdiriyorlar fazladan, gittiğin yerlerin tam tadını çıkaramıyorsun gibi o yüzden. bir de tabi serbest saatler olur ama gene de tam istediğin yerde yiyip eğlenemiyorsun o da üzebilir gibi geliyor. sizce tur mu yoksa kendin gidip gelmek mi?

 
Şu dönemde gidiyorsanız Herceg Novi ya da Budva'ya gidin derim deniz için. Saraybosna minik ama tatlı bir yer, gidilebilir. Mostar da gerçekten hoş, köprüden atlıyorlar falan ama çok kalabalık. Belgrad'ı çok severim, 1 hafta da kalırım ama herkesin zevki farklı tabii. Belgrad'da ada ciganlija diye bir yer var, yapay göl, bayağı canlı ortam beach clublar falan.

Otel ya da ev seçerken her şehrin en önemli yeri en çok otelin olduğu yerdir. Oralara yakın seçerseniz sıkıntı olmaz. Metro falan pek yok, o yüzden çok uzakta olmayın derim.

Balkan turları check in turları gibi, bir günde 500 yer geziliyor. Daha dar olanları var, mesela belgrad saraybosna üsküp sadece falan gibi. Şehirler arası ulaşım için rahat olabilir ama zevk meselesi. Her şehirde free walking tour vardır, mutlaka katılın.
  • whoosie  (03.07.23 17:18:56 ~ 17:19:23) 
açılın ayağımda daha balkanların tozu duruyor. 2 gün oldu döneli. ben turla gittim o yüzden gördüğüm yerler sınırlıydı. kafa dengi arkadaşlarınız varsa kesinlikle onlarla gidin turla gitmek hamallık. belgrad güzel ve tarihi bi şehir. ben en çok kotor ve dubrovnik'i beğendim. beğenmedim bayıldım. 1er tam gün ayırırdım ben olsam. kale içinde old townı var iki şehrinde. keyifle gezilir. saraybosnayı da beğendim ama yağmurluydu biz gittiğimizde. işkodra da sadece konakladık ama orası da güzele benziyordu. ohrid'e de bir öğleden sonrası ayırabilir bence gayet güzeldi. 7 8 gününüz varsa çok dallanıp budaklanmayın bence. 3 4 şehir görün keyiflice gezin. yoksa mesafelerden dolayı da koştur koştur bir gezme görme hali oluyor. çok yorucu.


  • dedim ben sana  (03.07.23 20:18:00) 
@whoosie: eylül başı gitmeyi düşünüyorum. denize girmek istemiyorum ya istediğim şey dediğim gibi öğlen turistik gezi ve güzel bir yemek akşam da gece hayatı bar pub takılması. mesela ankaralıyım ben istanbul yaşamak için rezalet geliyor ama turistik açıdan harika bir şehir. atıyorum öğlen dolmabahçe'yi geziyorsun ve nerdeyse akşama kadar sürüyor sonra da gidiyorsun kadıköy'e beşiktaş'a içmeye. başka gün adalar'a gidiyosun, başka gün tarihi yarımada, müzeler vs. hepsi de güzel yerler öylesine gezme değil böyle böyle 2-3 hafta aralıksız gezersin istersen. istediğim turistlik tarzı bu. teşekkürler bilgiler için.

@dedim ben sana: teşekkürler. dubrovnik, hırvatistan'a bağlı ama o yüzden vize istiyor sanırım değil mi vize falan uğraşmak istemiyorum ya balkanların vizesiz kısmını gezeyim o yüzden mümkünse. bir de bu belgrad başta tavsiye ettiğin şehirlerde nerelere muhakkak gitmeli, hangi yemekleri nerede yemeli bunlarla ilgili tavsiyelerin var mı? google'a yazınca bir sürü şey çıkıyor tabi ama zaman kısıtlı olduğu için özellikle önerilen şeyleri yapmak isterim önce. eğer okuyorsa sorunun bu kısmı @whoosie'ye de gelsin.
  • semaforo de medianoche  (03.07.23 22:17:52 ~ 22:45:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.