[]

google'ın burnu ne tarafa bakıyor?

yani koskoca google'ın bu kadar gerizekalı olduğunu düşünmek istemiyorum. gerizekalılık mutlaka ya bende, ya telefonumdadır.

dün karayolu ile niğde otobanı'ndan ankara'ya doğru giderken google maps'ten neredeyim, ne kadar yolum kaldı onu görmek istedim. navigasyon açarak değil. doğrudan google maps'i açınca bulunduğum yeri mavi nokta ile gösteriyor, hareket halindeyken o nokta da hareket ediyor ya işte o şekilde.

gösterdiği bu: i.imgur.com
ben karşıya bakıyorum, yol yan duruyor ve yolda yanpiri yanpiri ilerliyorum yengeç gibi.

köşedeki pusula işaretine tıkladım, burnunun dikini kuzey alsın diye, şöyle oldu: i.imgur.com
yol düz döndü, ilerisi kuzey olacak şekilde. ama beni gösteren nokta sağa bakıyor, yine yanpiri yanpiri gidiyorum.

çok zeki olduğum için dur ulan telefonu yan çevireyim, demek ki yan tutmak lazım dedim, telefon yan döndü, görüntü de yan döndü: i.imgur.com
yine yanpiri yanpiri amk.

navigasyon açınca düz gidiyor, demek ki alet burnunun dikine gitmeyi biliyor. navigasyon açmayınca niye beni yan yan gönderiyor lan, neresine takmışlar bu aletin burnunu?

 
bence akselometre sensörüyle ilgili değil

sabit dururken eğer telefonunda pusula sensörü varsa baktığın yönü gösterir

sabit dururken telefonunda pusula sensörü yoksa, sen hareket ettikten sonra gps sinyaline bakarak doğrultuyu anlayabiliyor, oku buna göre düzeltiyor

telefonuna pusula kalibrasyonu da gerekebilir, internetten pusula kalibrasyonu 8 hareketi diye aratırsan nasıl yapacağını bulabilirsin
  • freebird5406_2  (03.07.23 15:36:03 ~ 15:39:45) 
ustte yazilmis zaten bende kontrol ettigimde hangi yone donersem mavi ok o yonu dogru olarak gosteriyor


  • tahtakafa  (03.07.23 15:49:55) 
Maps arada yapıyor bunu, hatta ekranda sağa döneceğinizi görürsünüz, size sola dönün der. Dedikleri gibi sensör kendisine gelememiştir.

Bazı telefonlarda pusula sensörü yok (magnetometre), yönünüzü belirlemek için gps'i kullanıyor, bunun için de bir süre hareket etmeniz gerekli. Telefonun marka modeli ne ?
  • kimlanbu  (03.07.23 17:54:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.