[]

İngilizcemi nasıl geliştireyim?

İelts mülakat videolarına bakınca seviyem 4.5 falandır. Ve benim bunu 6.5 falan yapmam lazım 4-5 ayda.

Öncelikle gramer bilgim fena değil, bu konuda çok eksiğim yok. On, in, at, into, of, to gibi bağlaçları doğru yerlerde kullanamıyorum bazen.(özellikle zaman kavramları için)

Kelime bilgim bayağı kötü. Hafızamın çok iyi olmaması da buna sebep. İnsanların isimlerini bile zor öğreniyorum.

Telaffuzum ve speaking kısmında gündelik şekilde iletişim kuruyorum. Düzenli olarak konuştuğum ve yazıştığım biri var. Olmasa bile yapay zekayı kullanırım. Biraz takılarak ve kısıtlı kelimelerle de olsa istediğim şeyi anlatıyorum. Sadece duraksayarak konuşuyorum konu ilerleyince. Normalde de biraz yavaş türkçe konuşan biriyim.

Listening kısmına gelince altyazısı ingilizce olanlarda sıkıntı olmuyor ama bilmediğim kelime çok olduğu zaman film kopuyor, anlamıyorum. Tabi konuşma hızı biraz yükselince de telaffuzu bile anlamıyorum.

Bu bilgiler ışığında bir çalışma programı lazım bana. Tabi tek amaç 6.5 alıp bırakmak değil, amaç ingilizce göreceğim derslerde çıkıp çatır çatır konuşabilmek. Sınav mantığıyla değil de bu işi öğrenme noktasında nasıl bir yol izlemeliyim?

Kelime nasıl ezberlenir çok bilmiyorum ama bir kelime için çok vakit ayırasım gelmiyor (cümle yaz vs.). 5000 kelime ve telaffuzlarını wçıp ezberlemeye çalışıyorum. Yani sözlük ile kelime ezberlemeye çalışıyorum.

 
BBC CNN oku her gün. Excel kullan.


  • dissendium  (02.07.23 18:00:28) 
En yaygın 2000 kelimeyi ezberle.

Grameri biliyorsan pas geç.

Sonra bol bol haber, makale, hikaye oku

Sonra bol bol video izle, dinle.

Sonra pratik yapmak için fırsat yarat kendine
  • digits  (02.07.23 18:15:53) 
Ercan hoca Instagram.


  • arras  (03.07.23 01:58:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.