[]

hinkali ve haçapuri türkiye'de bulunur mu?

arkadaşlar aç bir ayu olarak ben bu iki şeyi çok merak ediyorum. annemlerin orada trabzonlu bir pideci var, trabzon yağlısı diye bir şey yapıyor, peynirli pide gibi, inanılmaz lezzetli. bu o kadar güzelse haçapuri nasıldır düşünemiyorum bile. nasıl desem bazı şeyler olur ya hani gördüğünüz an çok seveceğinizi bilirsiniz, bazı insanlarla iyi anlaşacağınızı daha ilk görüşte anlarsınız... ben bu ikisine öyle taktım resmen. daha çok haçapuri.

gürcistan aslında AHA ŞORA evet ama ben fakirim. erasmus'tan tanıdığım gürcü bi kız vardı, ona dedim bi kere pek pas vermedi, vazgeçtim sonra. gidip hinkali, haçapuri ve şarap manyağı olasım var ama dediğim gibi ona para yetmiyor.

sorum o ki türkiye'de bunu hakikaten gerçeği gibi, kaliteli, gürcistan'da yaptıkları gibi yiyebileceğimiz yer var mı ya? ankara olur, karadeniz olur... fark etmez. istanbul olmasın ama.

az önce gürcistan-israil maçı bitince yine aklıma geldi kahretsin, bunu yemeden ölürsem valla çok üzülücem ya.

orijinalinin yarısına bile yakın olacaksa evde de yapabilirim, elinizde tarif varsa paylaşın lütfen.

 
youtu.be

Bu tarifi yapmadım ama bu adamın tarifleri genelde iyi oluyor. Şu an ramazan pidesi bulabilir misin bilmiyorum ama pratik de bi tarifti diye hatırlıyorum.
  • nundu  (01.07.23 22:34:46) 
emirin tarifiyle çok alakasız bir şey. baya bildiğiniz karadeniz pidesi gibi hocam. kenarlar daha pofuduk, karadeniz pidesi kadar çıtır değil. imeruli ve acaruli tarzından yedim. pide geçmişiniz ve odun fırınınız yoksa hiç uğraşmayın bence. sultanbeyliye yolunuz düşerse tadal pideyi öneririm ama :D

gürcü hinkali vs türki milletlerin hınkalı mı derseniz bizimkiler tokatlar o konuda da. tamam içi sulu sulu falan ama bizim alışık olmadığımız garip bi lezzet var harçlarında. kesin kişniş koyuyorlar ona da. hınkalın ucu da daş gibi. kaç tane yediklerini saymak için baş kısmını bırakıyorlar. para verdim tabii orayı da yedim :D

yenir mi? yenir her türlü gömülür de beklentiyi düşürün bence. bizdeki seçenekler daha iyi. kardeşler lokantasında sebzeli hıngal gömün :D
  • glamdr1ng  (02.07.23 00:22:51 ~ 00:23:09) 
merhaba,

İstanbul Kadıköy'de Haçapuri diye bir mekan var. Ben oldukça memnun kalmıştım lezzetinden . Haçapuri de vardır herhalde. bir baktım şimdi, peynirli yumurtalı pideleri vardı. Bir araştırırsınız isterseniz.
Ankara'da da "konsept" restoranlar var. İlla ki bir şeyler bulursunuz. Gazi mahallesinde Kimmer Karadeniz Obası var, ayme karadeniz diye bir yer var mesela buralara bakılabilir.
Afiyet olsun
  • sparkle kiddle  (02.07.23 10:56:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.