[]

izmir koku sorunu çözüldü mü?

yaklaşık 7-8 ay önce göztepe goethe inst. olduğu yerlerden bir ev tutacaktım ta ki ana caddeye inene kadar. özellikle yağmur suyu için olduğunu tahmin ettiğim menfez aralıklarından inanılmaz bir koku geliyordu. esnafa sormuştum o zaman, sürekli böyle demişti. geçenlerde başkan koku sorunu kalmadı artık neredeyse dedi. izmirli olanlar bir yorum yapabilir mi gerçekten koku sorunu çözüldü mü?




 
Hayır çözülmediği gibi kendi ilçemde sinek sorunu da var. Belediye seçimlerine saklıyorum öfkemi


  • personaa  (30.06.23 16:05:37) 
İzmir, bir körfezin içinde zaman içinde kurumuş ya da kurutulmuş bataklık zemin üzerinde kurulmuş bir şehirdir. Hala bataklık bölgeleri vardır ve buralar kuş cennetidir.
Gediz nehri sürekli olarak alüvyon taşımakta körfez ağzı gün geçtikçe kapanmakta ve körfez suyunun açık denizlerle irtibatı kesilmektedir.
Körfezde bazı bölgelerde su bel boyunu geçmeden yüzlerce metre yürünebilmektedir.
Bu aşırı sığ bölgeler yosunlar için doğal bir habitat oluşturmakta, yılın belirli ayları köklerinden kopan yosunlar sahile vurup çürüyük oluşturmakta ve koku salmaktadır.
Kurumuş ya da kurutulmuş bataklık bölgelerde gerekli eğim sağlanamadığı için drenaj sistemi olması gerektiği şekilde oluşturulamamaktadır. Bu durum sistemin koku salgılamasına neden olmaktadır.
Bataklık bölgeler metan gazı salgılar. Bu gazın kokusu yılın belirli zamanlarında şehrin üzerine çöker.
İzmir, Meles deltası ıslahı öncesi çok daha fazla kokar, koku İzmir'e gelirken, Belkahve'den itibaren hissedilirdi.
Bu şehir hep koktu. Kokacak da. Gerçek İzmirliler bu duruma alışkındırlar. Bir rahatsızlık duymamaktadırlar.
Eğer başkan, artık kokmuyor dediyse, bu durum hava şartlarındandır ve insanlar sussun diyedir.

Bataklıkları kurutalım, kuşları öldürelim, sığ yerleri kazıyıp derinleştirelim ve de direkt ege denizine açılan devasa bir arıtma sistemiyle tüm altyapıyı sıfırdan yapalım denmiyorsa ki denebilir mi, bilemem, bu şehir kokacaktır ve sinek de olacaktır. Rahatsız olmamak gerekir diye düşünüyorum.

Yazdıklarım, alıntı değil, kendi yorumum.

Ayrıca, sinek, asfalt ve çöp konuları, Büyükşehir Belediyesinin değil, ilçe Belediyelerinin konusudur.
  • Mirket  (30.06.23 16:09:56 ~ 16:33:58) 
Başkanın yaşadığı şehirden haberi olmadığı için kendisi öyle cümleler kullanabiliyor.
Ahmet Piriştina’dan sonra koku problemi hiç çözülmedi İzmir’de.
Üzerine şu anda ciddi bir asfalt, sivrisinek ve haşere problemi de var. Hiç olmadığı kadar var hem de.
  • invictae  (30.06.23 16:17:13) 
Bornova'da yaşıyorum 2018-2022 arası evde otururken dahi camdan kanalizasyon kokusu geliyordu şu an o yok. Bahsettiğim yıllar arası halkapınar aktarma merkezi özellikle yazın güneşli saatlerde yürünmesi çok güçtü şu an o kadar yoğun değil koku.

Koku bitti falan diyemem ama azaldı gibi geliyor bana. Fakat sivrisinek mevzusu hiç abartılmıyor, sokakta hareketsiz 5 dakika durduğunuzda mutlaka üç beş ısırılıyorsunuz, yürürken yüzünüze falan geliyor sinekler o derece.
  • hedep  (30.06.23 16:31:15) 
Büyük oranda çözüldü. Troller belediye seçimleri öncesi atak yapıyorlar


  • useless  (01.07.23 02:56:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.