[]

insan kaynakları ve iş bulma süreci

merhaba işletme lisans ve yüksek lisans mezunuyum. daha önce bankacılık, insan kaynakları ve metin yazarlığı vs . olmak üzere çeitli iş deneyimlerim var. şu an çalışmadığım için harıl harıl iş arıyorum ve yaşadığım şehirde bilindik bir çağrı merkezi şirketi için başvurumu yaptım. sonrasında başvurum görüntülendi. testler atandı ve videolu mülakat gerçekleşti. bir hafta aradan sonra da ön değerlendşirmeyi geçtiniz uyarısıyla beni apar topar bayramın bir gün öncesi çevrim içi mülakata aldılar. deneyimlerinizin ve eğitimlerinizin fazla olduğunu biliyoruz ve bu sorun yaratır mı diye bile sordular ve hatta ben kariyer vs. demdeden de 18 ay bu pozisyonda yükselme yok sonrasında olacak denildi. her şeyi kabul etmeme rağmen bugün aniden olumsuz olduğu mesajı geldi.

gerçekten biz boşuna mı okuduk? lise mezununun başvurduğu bir yere başvuru yaıyorum ama "Sen daha iyilerine layıksın" tavrıyla karşılaşıyorum. bunu sık sık yaşadığım için işe de giremiyorum. madem işe uygun değilsem neden bu kadar teste giriyorum. ayrıca ilanda neden eğitim seviyesi açık bırakılıyor?


lütfen yardımcı olur musunuz? artık kafayı yemek üzereyim

 
@edmond honda önceikle cevap için teşekkürler ancak her şeyin bir ceavbı vardır neticede almak istemezlerse. seni beğenmedik de diyebilirler. ancak çok fazla değişkene göre ortalamanın üstündeyim. yani ben çok iyiyim demiyorum. bu ilana göre iyiyim diyorum. ayrıca ekstra olarak iletişim fakültesi okuyorum ve duyuruda da belirttiğim üzere yazılı ve sözlü becerilerim gelişmiş durumda. burada sorun karşı tarafın tutumunu bilememek ve de gerçekçi bulamamak. Çağrı merkezi hiçbir şeyi olmayan insanların yaşamlarında tutunacakları son kaledir imajı oluşturdu bende iyice. ayrıca mesaj atmamdım mı geri bildirim için elbbette bu konuda bana döneceklerini belirttiler ancak onlar da sizin son söylediğiniz gibi beğenmedik diyeceklerdir. ayrıca 20 kişi alınacak sıra size gelince ding dong olayı çok gerçekçi değil. öyle olsa testlere gerek kalmazdı ve zaten benim yetkinliklerim sorgulanmazdı.


bazen diyorum yalan söylesem de lise mezunuyum desem nolur acaba?
  • atina  (30.06.23 15:14:01) 
evet ilkten elemesi gerekirdi. bos yere vakit aliyorlar haberleri yok ya da umurlari olmuyor.
mezuniyetten sonra benzer bi seye basvurmustum issizlikten bunaldigim bir gun. ozgecmisim fazlaydi cok deneyimim olmamasina ragmen. en basta gittigim okullar dil seviyemin cok yuksek oldugunu gosteriyor. pozisyonda tercihen dil bilen diyordu. veya cok buyuk bir yetkinlik de istemiyordu ki zaten giris seviyesiydi. ozgecmisim 10kez mi 15 kez mi ne goruntulenmisti. aradilar gittim cok guzel gecti gorusme. paraya kadar konustuk. egitiminiz cok etkileyici bile dediler. ama bizi ister misiniz dediler bana da. tabii dedim. paraya da ihtiyacim var calisirim dedim. 1 seneye seni suraya geciririz dediler hatta ben de ben sabrederim 1 sene ne ki falan gibi ise oynadim.
kapiya kadar yolcu edildim sahibi tarafindan ya adam asansoru bile cagirdi bana ahaha ve olumsuz mail aldim. evime de yakindi. maile cevap yazdim. cv'm 10 kez goruntuleniyor. her sey yolunda gidiyor. etkileyici bulunuyorum ve olumsuz mu ne demek oluyor bu tarzinda yazdim kibarca. adam geri aradi beni. dusunduk ve bizim pozisyonda cok durmayacaginiza karar verdik dediler. e dedim birakin da bunun kararini ben vereyim diye sinirle konusup kapamistim telefonu

oyalayabiliyor boyle yerler bazen. sabir baska yolu yok bunun.
  • Kittie  (30.06.23 15:29:15) 
dostum allah yardimcin olsun. seni gercekten anliyorum. bu yuzden insan kaynaklari calisanlarina derin bir nefret besliyorum ben. bulabilirsen fabrikada vs is bulacaksin yoksa bu ik ile isin cok zor


  • nibba  (30.06.23 16:46:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.