[]

ikinci el araba almak için doğru bir zaman mı?

Hem yatırım hem kullanım için ikinci el araba almak istiyorum.

Fiyat 900k civarında ama İkinci el araba ithalatından bahsediliyor

Bu beni uzun vadede zarara uğratır mı?

 
yatırım için makul mu bilemiyorum ama ihtiyacınız varsa almanız lazım tabii. ben sıfır alın derim şahsen. ikinci el anlamsız pahlı.

yatırım için araba alınmaz. zira bu bir ihtiyaç saçma sapan para kazandırdı ama şu anda daha dolar bazında pahalanması makul değil

ikinci el ithalat olacağını snmam
  • gurur  (29.06.23 17:26:15) 
............ almak için doğru bir zaman mı?

noktalı yere ne koyarsanız koyun. bu ülkede doğru zamandır.
  • mr.goodcat  (29.06.23 17:40:57) 
ben de ikinci el ithalatına ihtimal vermiyorum. ayrıca sağlam bir tanıdık yoksa sıfır işine hiç girmeyin. ben sıfırla çok oyalandım zarar ettim.


  • paintov  (30.06.23 00:37:50) 
Ikinci el ithalatı falan olmaz zaten ona bel bağlarsanız sonsuza dek beklersiniz.

Araba icin hep "zamlananacagi kadar zamlandi daha artmaz" dendi ama 2018den beri bu arguman tutmuyor. Ve en önemlisi araba enflasyon oranindan da fazla artiyor ve fiyatlar cok hizli değişiyor.
"Araba yatirim araci degildir" argümanına zaten siddetle karsi cikiyorum, birileri israrla yatirim aracı degildir derken birileri catir catir para kazanjyor bundan oturdugu yerde. Basit bir matematik yeterli bunu anlamak icin. Yatirim aracı olmadigini dusunen boyle devam etsin. Bal gibi de yatirim aracı bu piyasada.

Bir sey enflasyon oranından daha fazla fiyat artisi gosteriyorsa o sey ister ev, ister araba, ister degerli maden, ister limom kabuğu olsun yatirim aracidir.

Kısacası su an icin araba fiyatlari "artmamasi" icin bir neden yok. Yani artar mi artmaz mi neden artacak gibi soruların hepsini bir tarafa birakin, artmamasi icin bir neden yok su an icin onumuzde.

Su an cok ihtiyacim olmwdigi halde arabamin modelini yükseltiyorum ekstra masrafa girerek. Bunun sebebi de arabanin kar getirmesi.

Hatta ilgilenirsen elimdeki aracı satıyorum model yukseltecegim:)


Bugun 500bin tl lik bir arac alsan duruma göre 2-3 haftada ustune 50bin koyuyor. Bu surede böyle para kazandiracak enstrüman bulamazsin kolay kolay. Ustelik elinde durdugu surece kullanwbilsigin faydalanabikdigin bir enstrüman.
Araba yatirim aracı değil diyenjn piyasadan rakamlardan hsberi yoktur.
  • stavro  (30.06.23 00:43:00) 
Ayrica sifir arac almak evet cok mantıkli. Ama alabiliyorsan:) zaten alinabilseydi 2.el bu fiyatlara satilir miydi? Alamıyorsunuz zaten sifir araç sorun da orda. Bu kadar adam 2.eli ahmakligindan almiyor.


  • stavro  (30.06.23 00:44:35) 
Bütçenize göre buldugunuz aracı alın geçin. Beklerseniz bayram sonrası %10 zam gelecek hatta birkac markaya zamlar gelmeye başladı euro kurundan dolayı. İkinci elde liste fiyatına yakın sıfır araclar var zamlanmadan alın derim ihtiyacınız varsa.


  • karacigerim vur kadehlere  (30.06.23 09:42:27) 
Araç almanın amacı yatırım mı? ihtiyaç mı? ihtiyaç ise zamanı vs yoktur bütçene göre alırsın fiyat dalgalanması vs umrunda olmanalı.

1 ay önce aracımı ederinden biraz düşüge satıp araç aldım biliyordum ki kurban bayramı + asgari ücret + memur maaş zammı+ kur yükselmesi ile araç fiyatları yükselecek. 550 bin liraya aldıgın araç 700 oldu kar mı yaptım? Kısa vadede evet alırken uyguna aldım.

Satış rakamı beni ilgilendirmiyor fiyatlar düşerse almak istedigim aracın fiyatı da düşmüs olacak haliyle zarar yok.

Al satçı degilsen yüksek oranda kredi çekmiyorsan 2.el araç almanın zarari olmaz. Hele hele 2-3 yıl satmıcaksan düşünme bile.

Aracımı satarken arayan 10 kişiden 8-9 kişisi al satçı galerici vs. Piyasa kolay kolay bozulmaz. Kimsede elindeki malı ucuza vermiyor haliyle.
  • Fritz-X  (30.06.23 14:17:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.