[]

Rosetta Stone,Cambly, dizi izlemek vs İngilizce kursuna gitmek ?

Mobil uygulamalarla(Rosetta Stone,Cambly vs), altyazılı diziler izleyerek evde kendimiz ingilizce öğrenebilir miyiz yoksa illa da kursa gitmek gerekiyor mu ?




 
bence bu konuda henüz yapay zekanin gücü kücümseniyor. Chatgbt ile hafiza askilariyla kelime listeleri olusturulabilir. Cümleler yazilip, hata düzeltmeleri ve aciklamalari istenebilir.

Hatta Chatgbt ye bir dil ögretmeni oldugu ve adim adim ögretmesi söylenebilir....
  • VIPCH  (29.06.23 09:48:40) 
Üstteki arkadaş haklı. Ek olarak chatgpt yi senin seviyende, sana dil öğretmek isteyen bir ingilizce öğretmeni olarak tanımlayıp seninle sohbet etmesini isteyebilirsin.


  • Trafalgar  (29.06.23 12:37:32) 
1000 saatin üstünde dile maruz kalman lazım. Nasıl yapacağın senin seçimin


  • socially awkward  (29.06.23 13:08:43) 
socially awkward haklı ve bence bunlar birbirini besleyecek şeyler.

Rosetta Stone'a bir ara bakmıştım mesela 10 tane elma fotoğrafı gösterip apple olduğunu öğretme gibi (bebek gibi öğrenme) teknikleri falan vardı. Görsel ve güzel. Konuşma ve dinleme ayrı konu o kurs(native hocadan) ve dizi vb. ile.

Chatgpt de yazma ve öğrenme teknikleri vs. açısından süper olur.
  • nhk ni youkosu  (29.06.23 14:01:36) 
Kursta ogrenemezsin, evde dizi film ile kursta ogreneceginden cok daha fazlasini ogrenirsin. Rosetta stone ve benzeri uygulamalar da zamam kaybi.

Cambly sanırım canli goruntulu gorusme usuluyle çalışıyor, ona bir şey diyemem ama kursa para vermene gerek yok.
  • stavro  (29.06.23 15:24:31) 
Teknoloji gelişse de insanın öğrenme biçimi aynı. Ne kadar çok yerden çalışırsan o kadar çok öğrenirsin. Elinde ne varsa bitir. Türkçeyi düşün. Şarkı dinlemiyor musun, haber takip etmiyor musun, sadece kitap mı okuyorsun. Kursa git, dizi izle. Burada olay her şeyi yapmak. Dizi ayrı şey katar, kurs ayrı şey katar.


  • dissendium  (29.06.23 15:34:19) 
1. Kursun yeri ayri, o diger yontemlerin yeri ayri.
2. Hic ingilizce bilinmiyorsa kursa gidilmesi faydali bence. Sifir ingilizce'yle ne cambly (ki harika bir arac bence) ne altyazili dizi pek bir fayda getirmez. (Ingilizce altyaziyi anlamazsin, bahsedilen altyazi turkceyse zaten hicbir faydasi yok)
3. Kelime listeleri falan 1980'lerde kalmali artik, amac sirf atanmak icin YDS puani kasmak falan degilse.
4. Rosetta stone kesinlikle zaman kaybi degil ama tek yontem olmamali.
  • hot potato  (29.06.23 16:47:33) 
Rosetta stone kullandim bana mantikli gelmedi

Cambly icin belirli bir seviyede olmaz lazim en kotu a2 olmalisin belirli dinleme calismis olman lazim
Cok dusuk seviyede kelimen yok bisey yok nasil muhabbete dahil olucaksin iyi hica bulcan ancak.dedigim gibi iyi bir a2 ol en az önce.

Kurs icin b n kursa kenfi kendime nasil ogretebilirim diye gitmistim. Kurstan cok beklentim yoktu cunku herkesin ogrenme bicimi farkli. Bir de sinifta bi suru insan var seninle kim ilgilenicek. Ben olsam ozel hoca kovalardim sindiki aklimla.

Chatgpt denmis ama chat cpt kullanmakta ayri bir beceri istiyor not duseyim bunuda.
  • Slynmaster  (29.06.23 22:28:01) 
Dil öğrenmenin en önemli kısmı konuşma. Çünkü pratik yapıp o kasları güçlendirmelisiniz. Evet fiziksel olarak da, mental olarak da.

Enstrüman çalmak gibi düşünün. Sadece youtube'dan enstrüman çalma eğitimleri izleyerek ne kadar öğrenebilirsiniz? Bir fikriniz olur ama pratik gerek.

Bunun için cambly iyi ama yetersiz. Daha doğrusu yeterli olması için her gün yarım saat kullanmanız lazım bu da epey pahalı.

kursların konuşma kulüpleri oluyor. Onlara katılabilirsiniz.

Bir de chatgpt'yi kullanın mutlaka. En azından yazı dilinde ilerlersiniz.
  • anten  (29.06.23 22:40:06) 
Chatgpt cidden faydalı bu konuda. Maruz kalmak da önemli fakat kelime ve gramer hepsinden önemli. Bu yaştan sonra çocuk gibi öğrenmek sıkıcı olur ve sizi soğutur. Grameri öğrenip chatgpt ile alıştırma yapın. Yabancı sevgili yapmaya çalışın bir süre sonra. Hiç kimseyi bulamıyorsanız konuşmak için aynada kendi kendinize konuşun bir konferans verir gibi.


  • Unde bach canim  (01.07.23 04:09:54) 
Evde kendi kendine çalışmanın sıkıntısı şu. Nasıl bir programla ilerlemen gerektiğini bilmiyorsun. Kendi kendine rastgele bir şeyler yapıyorsun ama hangi adımdan sonra ne çalışman gerektiği konusu, eğer ortada takip edeceğin ve seni yönlendirecek bir program yoksa tam bir belirsizlik oluyor. Ortada net bir hedef olmayınca da bir yerden sonra verimsizleşiyor ve çalışmayı bırakıyorsun. Kursa gitmek seni yönlendirmesi açısından faydalı olur.


  • synesthesia  (01.07.23 06:09:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.